Αυτή η Ισπανίδα καλόγρια ισχυρίστηκε πως η Παναγία δεν ήταν παρθένα & δέχεται απειλές για την ζωή της

Η αδερφή Λουτσία Καράμ, μία πολύ γνωστή Δομινικανή καλόγρια με περισσότερους από 183.000 οπαδούς στο Twitter, φαίνεται πως ήρθε σε αντίθεση με την χριστιανική διδασκαλία, όταν εμφανίστηκε στην ισπανική τηλεόραση την Κυριακή για να συζητήσει θέματα σχετικά με το σεξ και την πίστη. 

«Νομίζω πως η Μαρία ήταν ερωτευμένη με τον Ιωσήφ και ήταν ένα κανονικό ζευγάρι – και το να κάνουν σεξ ήταν φυσιολογικό» δήλωσε στην τηλεοπτική εκπομπή «Chester in Love», προσθέτοντας: «Είναι δύσκολο να το πιστέψετε. Έχουμε καταλήξει να ακολουθούμε τους κανόνες που εμείς εφηύραμε χάνοντας έτσι το πραγματικό μήνυμα». 

 

Η Καράμ, που γεννήθηκε στην Αργεντινή, αλλά ζει σε ένα καταλανικό μοναστήρι, δήλωσε πως η σεξουαλικότητα ήταν θεόσταλτη, ένα βασικό μέρος του κάθε ατόμου και ένα μέσο αυτοέκφρασης. Ωστόσο, είπε πως ήταν κάτι με το οποίο η εκκλησία πάλευε εδώ και καιρό. 

 

«Νομίζω πως η εκκλησία ήταν πολύ πίσω σε αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα και ήταν ένα θέμα που αρνούνταν να συζητήσει» δήλωσε. «Δεν ήταν ένα θέμα ταμπού, ήταν κάτι που θεωρούνταν βρώμικο ή κρυφό. Ήταν η άρνηση του τι πιστεύω πως είναι μία ευλογία». 

 

Οι παρατηρήσεις της καλόγριας προκάλεσανκύμα αντιδράσεων στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένης και μίας διαδικτυακής συλλογής υπογραφών για την αναστολή των καθηκόντων της. 

Οι απόψεις της έφτασαν γρήγορα στα αυτιά του Επισκόπου του Βικ, που απάντησε με μία δήλωσε υπενθυμίζοντας τους ανθρώπους πως η παρθενία της Μαρίας ήταν ένα μήνυμα πίστης από την ίδρυση της εκκλησίας. 

 

«Υπενθυμίζουμε στους ανθρώπους πως αυτές οι παρατηρήσεις δεν είναι σύμφωνες με την πίστη της εκκλησίας και λυπούμαστε για τη σύγχυση που μπορεί να προκάλεσε στους πιστούς» ανέφερε. 

 

Την Τετάρτη, η Καράμ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία είπε ότι δέχτηκε απειλές θανάτου μετά την τηλεοπτική της εμφάνιση. 

 

«Όταν ρωτήθηκα για την Παναγία, είπε ότι, όπως το βλέπω εγώ, η Μαρία προφανώς αγαπούσε τον Ιωσήφ… Ήθελα να πω ότι δεν θα με σόκαρε αν είχε μία φυσιολογική σχέση με τον σύζυγό της, τον Ιωσήφ. Αυτό σόκαρε πολλούς ανθρώπους, ίσως επειδή δεν υπήρχε η ευκαιρία για διευκρινίσεις.

Αλλά νομίζω πως η πίστη μου και η αγάπη μου για την εκκλησία, το ευαγγέλιο και το έργο του Ιησού είναι σαφή όπως και η βεβαιότητά μου ότι το σεξ δεν ήταν ούτε βρώμικο ούτε κάτι καταδικαστέο και πως ο γάμος και το σεξ είναι μία ευλογία». 

 

Πρόσθεσε ότι παρόλο που ζήτησε συγνώμη από οποιονδήποτε μπορεί να ένιωσε προσβεβλημένος, ανησύχησε για τον «ιδεολογικό και διεστραμμένο» τρόπο με τον οποίο ερμηνεύτηκαν οι παρατηρήσεις της. Η καλόγρια πρόσθεσε πως «κάποιοι αιρετικοί διψούν για εκδίκηση και οδηγούμενοι από το μίσος» είπαν ψέματα γι’ αυτήν και έκαναν «σοβαρές απειλές, ακόμη και για τη ζωή μου». 

 

Πάντως να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που η καλόγρια βρίσκεται αντιμέτωπη με τους ανωτέρους της καθώς η Καράμ έχει εκφραστεί ανοιχτά υπέρ της καταλανικής ανεξαρτησίας. 

 

Πηγή: Guardian

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ