Φώτο, βίντεο: Η ασχημότερη γυναίκα στον πλανήτη μας έδειξε πόση δύναμη κρύβει - Αληθινή ιστορία

Η Λίζι Βελάσκεζ γεννήθηκε με το σύνδρομο της προγηρίας, μια σπάνια γενετική ασθένεια που επηρεάζει την καρδιά, τα οστά και τα μάτια της. Επίσης, την αποτρέπει από το να βάλει βάρος. 

Η γυναίκα γεννήθηκε στις 13 Μαρτίου του 1989, στο Ώστιν του Τέξας. Δήλωσε πως δεχόταν συνεχώς εκφοβισμό μεγαλώνοντας, εξαιτίας της εμφάνισής της. Παραδέχεται πως η Ρωμαιοκαθολική ανατροφή της την έχει βοηθήσει να παραμείνει δυνατή και θετική.

«Ήταν ο βράχος μου στα πάντα, απλά έχοντας το χρόνο να είμαι μόνη, να προσεύχομαι, να μιλάω με το Θεό και να ξέρω ότι είναι εκεί για μένα», λέει. Οι γονείς της τη μεγάλωσαν με αγάπη Η Λίζι δεν ήξερε πως ήταν διαφορετική, μέχρι που πήγε στο νηπιαγωγείο.

Τα παιδιά δεν ήθελαν να καθίσουν κοντά της και την έδειχναν. Όταν είπε στους γονείς της τι συνέβαινε στο σχολείο, τη διαβεβαίωσαν ότι ήταν άξια. Η Λίζι αναφέρει πως της είπαν: «Δεν υπάρχει τίποτα λάθος με εσένα, απλά είσαι μικρότερη από τα άλλα παιδιά. Είσαι έξυπνη και όμορφη και μπορείς να πετύχεις τα πάντα».


Οι γιατροί είπαν στους γονείς, πως ίσως θα πρέπει να την προσέχουν για το υπόλοιπο της ζωής της. «Με αγαπούσαν πολύ, σε αντίθεση με τους τόσους αγνώστους», αναφέρει η γυναίκα.

Παρά την αγάπη τους, της ήταν δύσκολο να αποδεχτεί την κατάστασή της. «Ήθελα να μοιάζω όπως όλοι οι άλλοι και να γίνω σαν αυτούς, αλλά δεν μπορούσα να βρω τρόπο για να το κάνω. Δεν μπορούσα να κατηγορήσω τους γιατρούς, ούτε τους γονείς μου, οπότε κατηγορούσα τον εαυτό μου».

 

Από το γυμνάσιο, τα πράγματα άλλαξαν υπέρ της. Έγραφε στη σχολική εφημερίδα και έβγαζε φωτογραφίες για την επετηρίδα. Επίσης, συμμετείχε στην ομάδα με τις μαζορέτες, φορώντας με περηφάνια τη στολή της.

Όταν ήταν 17 ετών, αναζητούσε μουσική στο Youtube, ώσπου βρέθηκε μπροστά σε κάτι. Τυχαία, βρήκε ένα βίντεο με την ίδια, το οποίο την αποκαλούσε την «ασχημότερη γυναίκα στον κόσμο».


«Ένιωσα σαν κάποιος να μου έδωσε μπουνιά μέσα από την οθόνη του υπολογιστή και να με χτύπησε», παραδέχεται. Το βίντεο είχε 4 εκατομμύρια προβολές και τα σχόλια ήταν γεμάτα με ανθρώπους που τη χλεύαζαν, λέει η ίδια σύμφωνα με το heavy.com.

Αντί να κρυφτεί, η Λίζι προχώρησε με τη ζωή της. Αποφοίτησε από το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Τέξας, με ειδίκευση στον τομέα των επικοινωνιών. Το 2013, συμμετείχε σε μια συζήτηση στο TEDx στο Ώστιν. Το βίντεό της έγινε διάσημο.

Έγραψε ένα βιβλίο μαζί με τη μητέρα της, με τίτλο «Λίζι η Όμορφη: Η Ιστορία της Λίζι Βελάσκεζ». Ακολούθησαν ακόμη 2 βιβλία, το «Να είσαι Όμορφη» και το «Επιλέγοντας την Ευτυχία». Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή της κυκλοφόρησε το 2015, με τον τίτλο: «Μια Γενναία Καρδιά: η Ιστορία της Λίζι Βελάσκεζ».

 

Παρόλα αυτά, υπάρχουν ακόμη εικόνες που θέλουν να την πονέσουν και να την κάνουν να ντραπεί. «Δεν έχει σημασία πώς μοιάζουμε ή ποιο είναι το μέγεθός μας. Στο τέλος της ημέρας είμαστε όλοι άνθρωποι.

 

Ζητώ να το έχετε αυτό κατά νου, την επόμενη φορά που θα δείτε κάτι επικριτικό για έναν άγνωστο. Μπορεί να το θεωρήσετε αστείο, αλλά ο άνθρωπος της φωτογραφίας είναι πιθανό να νιώσει ακριβώς το αντίθετο. Διαδώστε αγάπη και όχι σκληρά λόγια μέσω της οθόνης», αναφέρει στους ανθρώπους.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ