Μόλις άνοιξε οίκο μόδας η Σαμάνθα Κάμερον, πρώην πρώτη κυρία της Αγγλίας - Το όνομα, το Eshop

Η πρώην πρώτη κυρία της Βρετανίας λανσάρει τη δική της φίρμα ρούχων.

Η Σαμάνθα Κάμερον μέσα από τη «Vogue» ανακοίνωσε τα σχέδιά της να ασχοληθεί με τη μόδα.

Οι 40 πρώτες δημιουργίες της  διατίθενται  στην αγορά  με το εμπορικό σήμα Cefinn, όνομα που εμπνεύστηκε από τα αρχικά των ονομάτων των παιδιών της (Ελγουεν, Φλόρενς, Ιβάν και Νάνσι).  «Υπάρχουν πολλές αμερικανικές και γαλλικές φίρμες στη μόδα και σε προσιτές τιμές, αλλά δεν υπάρχουν τόσες βρετανικές» εξηγεί στη «Vogue». 

Οπως συμβαίνει με σχεδιαστές μόδας, τα ρούχα της Σαμάνθα Κάμερον αντανακλούν τις δικές της προτιμήσεις, με απλές και καθαρές γραμμές και μια ιδιαίτερη προσοχή στα υλικά ώστε να μην φαίνονται πολύ ταλαιπωρημένα στο τέλος της ημέρας", δήλωσε στους Times η Αλεξάντρα Σούμαν, αρχισυντάκτρια του Vogue Βρετανίας.

Χωρίς να φθάνουν τα αστρονομικά ποσά ενός φορέματος υψηλής ραπτικής, τα ρούχα της Κάμερον δεν απευθύνονται σε όλα τα πορτοφόλια, πρόσθεσε.

Η Σαμάνθα Κάμερον έζησε πάντα στη σκιά του συζύγου της. Οι Βρετανοί την αποκαλούν “SamCam” και έχει διακριτική παρουσία στα μίντια.

Αγαπήθηκε από τους Άγγλους οι οποίοι την θαυμάζουν και για τα κομψά της ρούχα. Το 2015 η Σαμάνθα Κάμερον εξελέγη η πιο καλοντυμένη γυναίκα της χρονιάς από το Vanity Fair.

Η Σαμάνθα Κάμερον είναι η πρωτότοκη κόρη του Sir Ρέζιναλντ Αντριαν Μπέρκλεϊ Σέφιλντ και η οικογένειά της έχει ρίζες στον Κάρολο II της Αγγλίας, και στην Αναμπελ Αστορ που νυμφεύτηκε τον 4ο υποκόμη Αστορ. Η Σαμάνθα Κάμερον είναι επίσης δισέγγονη του Sir Ρόντρικ Τζόουνς, ο οποίος έπαιξε μεγάλο ρόλο στην ιστορία του πρακτορείου Reuters και υπήρξε ιδιοκτήτης του για δέκα χρόνια.

Σχολιάζοντας τη νέα φίρμα ένδυσης, η Telegraph εκτιμά ότι αυτό δείχνει μια εξέλιξη του στυλ των ζευγαριών που κυβερνούν στη Βρετανία. «Πριν ακόμη από μερικά χρόνια και μόνο η ιδέα πως μια πρώην πρώτη κυρία μπορεί να λανσάρει τη δική της φίρμα στο χώρο της μόδας ήταν αδιανόητη. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ