Good news για το Ρέθυμνο - Πέτυχε Ρεκόρ Γκίνες με το μεγαλύτερο κυνήγι θησαυρού στον κόσμο

Τελικά τα κατάφεραν και το «Κυνήγι Θησαυρού» του Ρεθύμνου έσπασε το ρεκόρ Γκίνες, αφού καταμετρήθηκαν την Κυριακή, για δεύτερη φορά, 1.468 κυνηγοί με απόκλιση μικρότερη από 10% σε σχέση με τους 1.502 που καταμετρήθηκαν το Σάββατο. 

Νωρίτερα το πρωί με σχετικά καλό καιρό οι  «κυνηγοί» ξεχύθηκαν στους δρόμους του Ρεθύμνου αναζητώντας τον θησαυρό που φέτος έκρυψε η ομάδα των «Ανιχνευτών». 

Νικητές στο κυνήγι -που μετρά ήδη 28 χρόνια ζωής- φέτος ήταν οι Γαλάτες.

 

Έβαλαν φτερά στα πόδια τους και καύσιμα στα οχήματά τους, ψάχνοντας να λύσουν έγκαιρα τους γρίφους, που θα τους οδηγήσουν στον θησαυρό. Έναν θησαυρό που θα για να τον βρουν πρέπει να «παντρέψουν» την παράδοση με την τεχνολογία.

 
Ο λόγος για τους χιλιάδες «κυνηγούς» του Ρεθύμνου
που από νωρίς το πρωί οργώνουν κάθε γωνιά της πόλης αναζητώντας τον καλά κρυμμένο θησαυρό των «Ανιχνευτών».


 
Οι χιλιάδες κυνηγοί ακολουθούν με θρησκευτική ευλάβεια τις οδηγίες των Ανιχνευτών, ένας εκ των οποίων για να σώσει την τιμή του παιχνιδιού πήρε στα χέρια του την κατάσταση, έκλεψε το φλασάκι με τα εκλογικά αποτελέσματα και ξεκίνησε προανακριτική διαδικασία!

 
Στα αρχηγεία των ομάδων
, όλοι προσπαθούν να λύσουν τον ένα γρίφο μετά τον άλλο με τη βοήθεια βιβλίων αλλά και του διαδικτύου, ενώ αμέσως μετά τρέχουν με την ψυχή στο στόμα στο δημαρχείο που είναι η βάση των «Ανιχνευτών».

 
Φέτος για πρώτη φορά,
οι ρεθυμνιώτες κυνηγοί επιχείρησαν και τα κατάφεραν να σπάσουν το ρεκόρ Γκίνες, με τον κριτή από την Αγγλία να εκφράζει τον θαυμασμό του για την συμμετοχή.

 

Το κυνήγι του θησαυρού, που μετρά ήδη 28 χρόνια ζωής στο Ρέθυμνο, είναι ένα ιδιαίτερα πνευματικό παιχνίδι που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον ολόκληρης της πόλης.

 
Οι κυνηγοί προετοιμάζονται μήνες νωρίτερα, ακονίζουν το μυαλό τους,
φρεσκάρουν τις γνώσεις τους και δεν σταματούν στιγμή να «ξεσκονίζουν»τα βιβλία που αφορούν κυρίως στην τοπική ιστορία και στην παράδοση του Ρεθύμνου.   

 

ΠΗΓΗ: goodnet.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ