Good News: Στην Πάτρα το Καρναβάλι των παιδιών: Ραντεβού με 10.000 μασκαράδες &... ρουκέτες σοκολάτας

Περισσότερα από 10.000 παιδιά αναμένεται να πάρουν μέρος στην παρέλαση των καρναβαλιού των μικρών, που θα γίνει την Κυριακή 19/2 στην Πάτρα. 

Πρόκειται για την τελευταία πράξη του καρναβαλιού των μικρών, που αναμένεται να σφραγίσει την πλούσια φετινή δραστηριότητα των παιδιών, με τη συμμετοχή στις καρναβαλουπόλεις.

 

Η φαντασία, η ευρηματικότητα, το αστείρευτο κέφι, ο αμείωτος χορός, οι καλαίσθητες στολές των παιδιών διαμορφώνουν μια από τις πιο εντυπωσιακές στιγμές του πατρινού καρναβαλιού, πλημμυρίζοντας τους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας με χαμόγελα, χρώματα και αυθεντική καρναβαλική διάθεση.

 

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11:00 το πρωί από την πλατεία Ομονοίας και θα συμμετάσχουν η δημοτική μουσική, η μασκότ του καρναβαλιού των μικρών, ο Τζίτζικας, τα άρματα «Προπομπός Κιθαρίστας», το νέο άρμα που δημιουργήθηκε φέτος «Ο Ποσειδώνας», «Ξαφνικά ένας Παπαγάλος», «Τραινάκι», «Πειρατικό Καράβι», «Γάτος με ξίφος», «Γίγαντας και Κοκκινοσκουφίτσα» και το «Μουσικό Άρμα». 

Επίσης θα παρελάσουν οι 95 ομάδες, στις οποίες συμμετέχουν τα 10.000 παιδιά, ενώ κάποιες από αυτές θα συνοδεύονται από άρματα και κατασκευές.

 

Το νέο άρμα του Ποσειδώνα, που είναι βαμμένο με έντονα χρώματα, όπως μπλε, κόκκινο και πράσινο, παρουσιάζει τον θεό της θάλασσας στα μπλε και με χρυσαφί μανδύα πάνω σε μια αχιβάδα να κρατά τα χαλινάρια δυο κόκκινων ιππόκαμπων που οδηγούν το άρμα, ενώ ακολουθούν τρία δελφίνια.

 

Φέτος στην παρέλαση συμμετέχουν και ομάδες εκτός Πατρών και συγκεκριμένα από τον Πύργο, την Αμφιλοχία και τη δυτική Αχαΐα. 

Από την Πάτρα συμμετέχουν δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, κέντρα προσχολικής αγωγής, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με ειδικές ανάγκες, σχολές χορού, ωδεία, κέντρα ξενόγλωσσων σπουδών, τοπικοί σύλλογοι, αθλητικοί σύλλογοι και ενώσεις, εκπολιτιστικοί σύλλογοι, φορείς, κλάδοι λυκόπουλων, καθώς και ανεξάρτητες συμμετοχές.

Στο τέλος της παρέλασης θα βρίσκονται τα άρματα του σοκολατοπόλεμου, και οι εκπρόσωποι και των πέντε συλλόγων των σοκολατοριχτών αναμένεται να κάνουν αρκετές ρίψεις σοκολάτας.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ