Η Ντίνα Νικολάου δημιουργεί: Απίστευτη τάρτα με άρωμα βασιλικού και καπνιστή μπριζόλα

Αφράτη και χορταστική τάρτα με τραγανή ζύμη κουρού από τη Ζύμη Ψαχνών. Αν τη σερβίρετε με μια δροσερή σαλάτα αποτελεί ένα κανονικό γεύμα.

ΥΛΙΚΑ

1 φύλλο ζύμη κουρού ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
150 γρ. καπνιστή μπριζόλα, ψιλοκομμένη
2 πατάτες βρασμένες, κομμένες σε μικρά κυβάκια
2 ματσάκι βασιλικό, φρέσκο
150 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο βούτυρο για το άλειμμα της ταρτιέρας

 

Ευχαριστούμε την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr, για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Βάζω την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και την ζεσταίνω μέχρι λίγο πριν τον βρασμό. Αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω μέσα τα φύλλα βασιλικού. Ανακατεύω και αφήνω την κρέμα στην άκρη.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς να ρίξω κάποια λιπαρή ουσία ρίχνω την καπνιστή μπριζόλα και σοτάρω μέχρι να χρυσίσει.
Βουτυρώνω ελαφρά μια ταρτιέρα και στρώνω το φύλλο κουρού. Σκορπάω επάνω στη ζύμη τους κύβους πατάτας, την μπριζόλα και την παρμεζάνα.
Σουρώνω την κρέμα γάλακτος με ένα σουρωτήρι, πατώντας τα φύλλα του βασιλικού για να βγάλουν όσο το δυνατόν περισσότερο άρωμα.
Σε ένα μπολ χτυπάω καλά τα αυγά, προσθέτω την αρωματισμένη κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίχνω το μίγμα στην τάρτα και το στρώνω να πάει παντού.
Ψήνω την τάρτα για 50 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Λίγο πριν σερβίρω, πασπαλίζω με λίγες φλοίδες παρμεζάνας και λίγα φρέσκα φύλλα βασιλικού.

 

Who is Who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ