Ανατροπή στα αίτια του θανάτου του Κυπριανίδη: Αυτοκτονία και όχι δολοφονία του πρώην Προέδρου της ΑΓΕΤ;

Αρχικά είχε μεταδοθεί πως ο μυστηριώδης θάνατος του επιχειρηματία Μανώλη στη Ζυρίχη ήταν υπό έρευνα για το ενδεχόμενο δολοφονίας, αλλά τα δεδομένα των Ελβετικών αρχών μάλλον ανατρέπουν τη θεωρία και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου πλέον κάνουν λόγο για αυτοκτονία.  

 Η ελληνική πρεσβεία στη Βέρνη είχε χθες το απόγευμα μια πρώτη ενημέρωση από την ελβετική Αστυνομία, σύμφωνα με την οποία δεν βρέθηκαν στοιχεία που να δείχνουν εγκληματική ενέργεια.

 

Σύμφωνα ωστόσο με τα έως τώρα στοιχεία, οι αρχές οδηγούνται στο συμπέρασμα της αυτοκτονίας. Καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική εξέταση μέχρι στιγμής τίποτα δεν είναι βέβαιο,   Πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου αναφέρουν ότι η οικία του Μανώλη Κυπριανίδη βρίσκεται στο καντόνι Σβιτς στην Κεντρική Ελβετία (συνορεύει με τη Ζυρίχη) και παραμένει σφραγισμένη από την Αστυνομία.

 

Το σπίτι ερευνήθηκε εξονυχιστικά από τα στελέχη της εγκληματολογικής υπηρεσίας και άλλων υπηρεσιών. Αρχικά πρόθεση των Ελβετών ήταν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο της δολοφονίας και στη συνέχεια να προσδιορίσουν την ακριβή αιτία θανάτου.  

 

Μετά τον εντοπισμό του πτώματος την περασμένη Δευτέρα το πρώτο πράγμα που έκαναν οι ελβετικές αρχές ήταν να ενημερώσουν τα παιδιά του επιχειρηματία, τα οποία ζουν στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο θάνατος προσδιορίζεται λίγα 24ωρα νωρίτερα. Σαφείς απαντήσεις θα δοθούν από τον ιατροδικαστή, ενώ σε περίπτωση που αποδειχθεί η αυτοκτονία, το επόμενο κρίσιμο στάδιο είναι να βρεθεί τι οδήγησε τον Μανώλη Κυπριανίδη στην απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή του. Το θέμα παρακολουθούν τα στελέχη της ελληνικής πρεσβείας στη Βέρνη, που αναμένουν τα επόμενα 24ωρα νέα ενημέρωση από την εξέλιξη των ερευνών.

 

  Ο Κυπριανίδης είχε διατελέσει πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας ΑΓΕΤ Ηρακλής, θέση από την οποία παραιτήθηκε τον Μάιο του 2014 ύστερα από οχτώ χρόνια θητείας. Επρόκειτο για ένα δημοφιλή επιχειρηματία που διατηρούσε σχέσεις τόσο με πολιτικούς όσο και με πρόσωπα από την κοσμική ζωή της Αθήνας. Τα τελευταία χρόνια ζούσε κυρίως στο εξωτερικό και είχε αποτραβηχτεί από τις κοσμικές εκδηλώσεις.

 

Στο παρελθόν είχε γίνει θέμα στις εφημερίδες η απόφασή του να αγοράσει την περίφημη βίλα του Αριστοτέλη Ωνάση στο Λαγονήσι.   Ο επιχειρηματίας είχε παντρευτεί τη Μαρίνα Φλέγγα, την κόρη της Ευγενίας και του Σοφοκλή Φλέγγα, συνιδρυτή της καπνοβιομηχανίας Κεράνη. Η Ευγενία Φλέγγα υπήρξε σύζυγος και του Γιώργου Κεράνη (ιδρυτή της καπνοβιομηχανίας) μέχρι το θάνατό του στα 45 του χρόνια. Ο Τύπος είχε ρίξει τα φώτα του στον Κυπριανίδη και για τη σχέση που είχε συνάψει με τη γνωστή ηθοποιό Μιμή Ντενίση.  

 

Πηγή: www.eleftherostypos.gr 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ