«Θα σου κάνουμε μαύρη τη ζωή» είπαν στον καθηγητή Συρίγο και άρχισαν να τον ποδοπατούν!

«Ηρέμησε, θα πεις ότι γλίστρησες και έπεσες. Δεν σε χτύπησε κανένας. Θα σου κάνουμε μαύρη τη ζωή. Δεν θα ξαναπατήσεις στο Πανεπιστήμιο». 

Αυτό φέρεται να «υπέδειξε» στον καθηγητή της Παντείου Αγγελο Συρίγο ο ένας από τους δράστες του ξυλοδαρμού του, το μεσημέρι της 15ης Φεβρουαρίου στο προαύλιο του πανεπιστημιακού ιδρύματος.

 

Ο νεαρός φοιτητής ακινητοποιήθηκε από τον ίδιο τον 51χρονο καθηγητή (χάρη και στη συνδρομή ακαδημαϊκών και φοιτητών) και σήμερα δικάζεται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, κατηγορούμενος μεταξύ άλλων για «πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης».

 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 24χρονος φερόμενος ως δράστης, μετά τη λήξη του επεισοδίου και μέχρι τη στιγμή της σύλληψής του απείλησε τον αναπληρωτή καθηγητή Διεθνούς Δικαίου λέγοντάς του «Εσύ δεν είσαι ο Συρίγος ο χρυσαυγίτης; Φύγε, κοπάνα την».

 

Επιπλέον, όπως έχει αποτυπωθεί στα επίσημα δικαστικά έγγραφα, τον «προέτρεψε» να καταθέσει στην ΕΛ.ΑΣ. ότι γλίστρησε και χτύπησε μόνος του και όχι ότι ξυλοκοπήθηκε. «Δε σε χτύπησε κανένας, θα σου κάνουμε μαύρη τη ζωή».

 

Σύμφωνα με τη δικογραφία της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, στις 1.15 μ.μ. της 15ης Φεβρουαρίου, ο 51χρονος ακαδημαϊκός έκανε παρατήρηση σε νεαρό που με μαύρο σπρέι έγραφε στον εξωτερικό τοίχο του παλιού κτιρίου της Παντείου το σύνθημα «Ελεγχος, πειθάρχηση, αόρατη εργασία».

 

Ο νεαρός και δύο ακόμη άτομα αντέδρασαν βίαια. Αρχικά, προσπάθησαν να βάψουν με σπρέι το παντελόνι του καθηγητή και στη συνέχεια τον έριξαν στο έδαφος χτυπώντας τον με τα χέρια και τα πόδια στο κεφάλι και το σώμα, τραυματίζοντάς τον. «Οπως έπεφτα κάτω, παρέσυρα μαζί μου τον έναν απ’ αυτούς, εκείνον με τα σκουλαρίκια», είπε στην κατάθεσή του ο κ. Συρίγος και προσέθεσε: «Η επίθεση κράτησε 30 δευτερόλεπτα (...) Οι δύο νεαροί αποχώρησαν με μηχανάκι (...) Εγώ κατάφερα και συγκράτησα τον τρίτο νεαρό και με τη βοήθεια φοιτητών μου τον απομονώσαμε για να μη διαφύγει».

Μετά τη λήξη του περιστατικού, ο 24χρονος φοιτητής συνελήφθη από αστυνομικούς της Κρατικής, ενώ ο αναπληρωτής καθηγητής μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου διανυκτέρευσε για προληπτικούς λόγους.

 

Το βράδυ της ίδιας μέρας, ο νεαρός κατηγορούμενος κατέθεσε μέσω της συνηγόρου του μήνυση κατά του 51χρονου καθηγητή, με συνέπεια ο τελευταίος να συλληφθεί προσωρινά (αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα) στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

 

Στο μεταξύ, αυτόπτες μάρτυρες του ξυλοδαρμού συγκράτησαν την πινακίδα κυκλοφορίας της μηχανής με την οποία διέφυγαν οι άλλοι δύο πρωταγωνιστές του επεισοδίου. Προέκυψε ότι ανήκει σε 26χρονο νεαρό, ο οποίος επίσης βαρύνεται για το αδίκημα της «πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ