Οσκαρ 2017: Η ηχηρή απουσία του νικητή καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας λόγω Τραμπ!

Η κυβέρνηση του Ιράν επαίνεσε σήμερα τον σκηνοθέτη και τους ηθοποιούς της ταινίας «Ο Εμποράκος» που κέρδισε το βραβείο Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Ο λόγος ήταν το γεγονός ότι μποϊκοτάρισαν την τελετή απονομής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το διάταγμα που Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με το οποίο απαγορευόταν η είσοδος στις ΗΠΑ στους υπηκόους επτά μουσουλμανικών χωρών.

 

«Υπερήφανοι για το καστ και τους τεχνικούς του Εμποράκου για το Όσκαρ και τη στάση τους κατά της μουσουλμανικής απαγόρευσης» έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Τζαβάντ Ζαρίφ. «Οι Ιρανοί εκπροσωπούν την κουλτούρα και τον πολιτισμό εδώ και χιλιετίες», πρόσθεσε.

 

Αυτό ήταν το δεύτερο Όσκαρ που κερδίζει ο σκηνοθέτης Ασγκάρ Φαρχαντί, πέντε χρόνια μετά την ταινία Ένας χωρισμός.

 

Μολονότι τα αμερικανικά δικαστήρια ανέστειλαν την εφαρμογή του διατάγματος του Τραμπ ο Φαρχαντί είχε ανακοινώσει ότι δεν θα πήγαινε στην τελετή, διαμαρτυρόμενος για την «τυραννική απαγόρευση». Ο υπουργός Πολιτισμού του Ιράν, Ρεζά Σαλεχί Αμιρί, επαίνεσε τον σκηνοθέτη για τη στάση του απέναντι στη «στενόμυαλη και ρατσιστική πολιτική των αρχάριων Αμερικανών πολιτικών».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ