Αποκάλυψη τώρα: Ο Τραμπ κέρδισε 150 εκατ. δολάρια, πλήρωσε 38 εκατ. στην εφορία - Εκατομμυριούχοι και οι Κλίντον!

Ο ρεπουμπλικανός επιχειρηματίας αρνούνταν και εξακολουθεί να αρνείται να δημοσιοποιήσει τις δηλώσεις εισοδήματός του, αντίθετα από την παράδοση διαφάνειας που έχει ως στόχο τον εντοπισμό ενδεχόμενων συγκρούσεων συμφερόντων των υποψηφίων για τον Λευκό Οίκο. 

Ο Τραμπ αρνιόταν να συμμορφωθεί με την παράδοση αυτή εξαιτίας των φορολογικών ελέγχων που υποστηρίζει ότι του γίνονται εδώ και χρόνια.

 

Το δίκτυο MSNBC δημοσιοποίησε τις δύο κύριες σελίδες της φορολογικής δήλωσης που έκανε το 2005 το ζεύγος Τραμπ και η οποία δείχνει ότι κατεβλήθη ομοσπονδιακός φόρος εισοδήματος περίπου 38 εκατομμυρίων δολαρίων (36,5 εκατ., σύμφωνα με έναν άλλον υπολογισμό), για εισόδημα λίγο μεγαλύτερο των 150 εκατομμυρίων

 

Το έγγραφο ανακαλύφθηκε από τον ανεξάρτητο δημοσιογράφο Ντέιβιντ Κέι Τζόνστον, ο οποίος λέει ότι το έλαβε στο σπίτι του. Είναι ο συγγραφέας ενός βιβλίου για τον Τραμπ.

Το ισχύον σε ομοσπονδιακό επίπεδο ποσοστό φορολόγησης του 25% επιτεύχθηκε μόνο επειδή ο Τραμπ αναγκάστηκε να πληρώσει και τον «εναλλακτικό ελάχιστο φόρο», έναν φόρο που δημιουργήθηκε ώστε να εμποδίζονται οι φορολογούμενοι να επωφελούνται από φορολογικά παράθυρα για να πληρώνουν λίγο ή να μην πληρώνουν καθόλου φόρο.

 

Ο Τραμπ είχε αφαιρέσει εκείνη τη χρονιά ζημιές άνω των 100 εκατομμυρίων δολαίων.

 

Σε σύγκριση, η Χίλαρι και ο Μπιλ Κλίντον, οι οποίοι είναι εκατομμυριούχοι, πλήρωσαν 30,8% σε ομοσπονδιακους φόρους το 2005. Οι Κλίντον έχουν δημοσιοποιήσει όλες τις φορολογικές δηλώσεις τους από το 1977.

 

Ο Λευκός Οίκος είχε λίγο νωρίτερα εκφράσει την οργή του, καταγγέλλοντας τη διαρροή ως παράνομη, αλλά επιβεβαιώνοντας τα ποσά. Σε δήλωση που εξέδωσε, υποστήριξε πως ο Τραμπ, ως επικεφαλής του Trump Organization, είχε ευθύνη «να μην πληρώνει περισσότερους φόρους απ' ό,τι νομικά απαιτούνταν».

 

«Πρέπει να είναι κανείς αληθινά απελπισμένος σε σχέση με τις θεαματικότητες, για να θέλει να παραβιάσει τον νόμο ώστε να πουλήσει ένα θέμα που αφορά δύο σελίδες φορολογικής δήλωσης που χρονολογούνται πριν από περισσότερο από μια δεκαετία», δήλωσε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος ζητώντας να μην κατονομασθεί.

«Παρά το υψηλό ποσό των εισοδημάτων και του φόρου που καταβλήθηκε, είναι εντελώς παράνομο να κλέβει κανείς και να δημοσιεύει τις φορολογικές δηλώσεις», συνέχισε ο αξιωματούχος αυτός, κάτι το οποίο το MSNBC αμφισβήτησε.

 

Ο μεγαλύτερος γιος του αμερικανου προέδρου, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, ειρωνεύθηκε από την πλευρά του την αποκάλυψη, υπενθυμίζοντας πως ορισμένοι που αντιπολιτεύονται τον πατέρα του τον είχαν κατηγορήσει ότι δεν πληρώνει καθόλου φόρους.

«Breaking news: πριν από 12 χρόνια, ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε πολλά χρήματα και πλήρωσε πολλούς φόρους. #σκάνδαλο», έγραψε στο Twitter.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ