Η πρώτη μέρα της Αντζελίνα Τζολί στο ... σχολείο: Καθηγήτρια πανεπιστημίου στο LSE - Φώτο

Η ηθοποιός και σκηνοθέτης, η οποία συν-ίδρυσε την διεθνή πρωτοβουλία για την πρόληψη της σεξουαλικής βίας κατά τη διάρκεια συγκρούσεων (PSVI) δοκιμάστηκε σήμερα σε έναν ρόλο πολύ διαφορετικό από τους συνηθισμένους της καριέρας της.   

Η Αντζελίνα Τζολί επισκέφτηκε Κέντρο του London School of Economics και σε ρόλο «καθηγήτριας» μίλησε μπροστά σε φοιτητές για την σημαντική της εκστρατεία.

Σήμερα ήταν η πρώτη της φορά ως επισκέπτρια καθηγήτρια στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που επικεντρώνεται στις γυναίκες, την ειρήνη και την ασφάλεια.  

Στο πλαίσιο των νέων της καθηκόντων η Τζολί αναμένεται να δίνει διαλέξεις και να συμμετέχει σε εργαστήρια και δημόσιες εκδηλώσεις του τμήματος, ενώ ταυτόχρονα θα συνεχίσει και την έρευνα πάνω στο αντικείμενο αυτό. 

«Είμαι λίγο νευρική, Ελπίζω να το κάνω καλά. Είναι πολύ σημαντικό για μένα», είπε στην Evening Standard λίγο πριν εισέλθει στην αίθουσα.   Η θέση στο τμήμα, η οποία είναι άνευ αποδοχών, ξεκινά επισήμως το Σεπτέμβριο, αλλά σήμερα έγινε η πρώτη παρουσίαση.  

Η Τζολί ορίστηκε να μιλήσει στους σπουδαστές του τμήματος "Γυναίκες, Ειρήνη και Ασφάλεια" - στα πλαίσια του μαθήματος για μεταπτυχιακούς φοιτητές από μια σειρά μεταπτυχιακών κλάδων, αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail.

Σύμφωνα με ένα πανεπιστήμιο, το μάθημα έχει ως στόχο να αναπτυχθούν στρατηγικές για την προώθηση της ισότητας των φύλων και την ενίσχυση της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής συμμετοχής και της ασφάλειας των γυναικών.

  «Ελπίζω πως και άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα θα ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα, δεδομένου ότι είναι ζωτικής σημασίας να διευρύνουμε τη συζήτηση σχετικά με το πώς να προωθήσουμε τα δικαιώματα των γυναικών και το τέλος της ατιμωρησίας για τα εγκλήματα που επηρεάζουν δυσανάλογα τις γυναίκες, όπως η σεξουαλική βία σε εμπόλεμες περιοχές», είπε η ηθοποιός στην τοποθέτησή της.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ