3+1 λόγοι που δείχνουν γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Αρκετές έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί κατά καιρούς παγκοσμίως αποδεικνύουν ότι οι γυναίκες ζουν περισσότερα χρόνια από τους άντρες.

Έχετε αναρωτηθεί όμως ποτέ γιατί συμβαίνει αυτό;

Σύμφωνα με το The Conversation υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που εξηγούν το φαινόμενο αυτό.

Πρώτον είναι η Βιολογία του γυναικείου σώματος, καθώς οι γυναίκες έχουν κάποια βιολογικά προτερήματα, όπως τα οιστρογόνα που μειώνουν την «κακή» χοληστερόλη (LDL) και αυξάνουν την «καλή», μειώνοντας έτσι τους καρδιαγγειακούς κινδύνους. Αντίθετα, η τεστοστερόνη στους άντρες δρα ακριβώς ανάποδα, καθιστώντας τους πιο ευάλωτους σε καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια.

Δεύτερον, οι γυναίκες φαίνεται να ακολουθούν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, σύμφωνα με διάφορες έρευνες, ενώ μάλιστα προσέχουν πιο πολύ την υγεία τους, σε αντίθεση με τους άντρες που αναβάλλουν συνεχώς τις επισκέψεις στους γιατρούς.

Επιπλέον, η τεστοστερόνη κάνει τους άντρες να είναι πιο επιρρεπείς στο ρίσκο και τις συναρπαστικές καταστάσεις, με αποτέλεσμα να καταλήγουν σε περισσότερα ατυχήματα και θανάτους. 

Τέλος, έρευνες έχουν δείξει ότι οι άντρες είναι πιο πιθανό να αυτοκτονήσουν σε σχέση με τις γυναίκες. Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι 3,5 φορές πιο πιθανό για έναν άντρα να χάσει τη ζωή του από αυτοκτονία παρά για μια γυναίκα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ