Αυτό το Σαββατόβραδο η Φωτεινή Δάρρα τραγουδά «Τα πάθη από τον έρωτα»

Σε μια βραδιά γεμάτη πάθος, αλλά και ανατρεπτική διάθεση, σε έναν χώρο ιδιαίτερο που μας μεταφέρει στην εποχή της «παλιάς» κοσμοπολίτικης Αθήνας της νοσταλγίας, του ρομαντισμού και του έρωτα, η Φωτεινή Δάρρα αφηγείται, μέσα από τα τραγούδια της, ιστορίες για «Τα πάθη από τον έρωτα».
 

Συμπράττοντας με τρεις κορυφαίους μουσικούς, τον Γιώργο  Παπαχριστούδη στο πιάνο, τον Δημήτρη Τσάκα στα πνευστά και τον Κώστα Κωνσταντίνου στο κοντραμπάσο, η Φωτεινή Δάρρα θα ερμηνεύσει τα ωραιότερα ελληνικά και ξένα ερωτικά τραγούδια των τελευταίων δεκαετιών, στην ιστορική αίθουσα «Παρνασσός» (πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8), το Σάββατο 18 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ.

Από τον Μιχάλη Σουγιούλ και τον Κώστα Γιαννίδη, μέχρι τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Σταύρο Ξαρχάκο, από τα πορτογαλικά fados και τα γαλλικά τραγούδια του Ζακ Μπρελ μέχρι τους Metallica και διασκευές που ξαφνιάζουν, ο έρωτας είναι παρών, άλλες φορές υπόγεια κρυμμένος, κι άλλες φορές εκκωφαντικός με πάθος και ορμή.


Σε αυτήν τη μοναδική βραδιά, θα ακουστούν τραγούδια από την πορεία της Φωτεινής Δάρρα στην ελληνική δισκογραφία, με κορυφαία αυτά των Μίκη Θεοδωράκη, Δημήτρη Παπαδημητρίου και Νίκου Μαμαγκάκη, από τη διεθνή μουσική σκηνή, αλλά και  διασκευές των τραγουδιών της Τζένης Βάνου που έχει δισκογραφήσει και έχουν αγαπηθεί από το κοινό.

«Αν είναι η αγάπη αμαρτία», «Θα κλείσω τα μάτια», «Σ’ αγαπώ», «Τα πάθη από τον έρωτα», «Αγάπη που ’γινες», «Έλα για απόψε», «Un ano de amor», «Je suis malade» είναι μερικά μόνο από τα εμβληματικά τραγούδια που έχουν περιγράψει με μοναδικό τρόπο «Τα πάθη από τον έρωτα».

Στο τέλος της συναυλίας, οι καλλιτέχνες θα προσφέρουν ένα ποτό σε όλους τους θεατές, στο ζεστό και ατμοσφαιρικό φουαγιέ της αίθουσας «Παρνασσός»,  με τη συνοδεία ελαφράς μουσικής.


Πληροφορίες

Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός»: πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8 (στάση Μετρό: Πανεπιστήμιο), τηλ.: 210 3221917. Τιμές εισιτηρίων: 25, 20, 15, 12 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: καταστήματα: Public, Seven Spots, Reload, Media Markt, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, τηλεφωνικά: 11876, ηλεκτρονικά: viva.gr.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ