It's offic-ial:Το σεξ αυξάνει την παραγωγικότητα και στο γραφείο

Αν κάνεις σεξ κάθε μέρα, θα γίνεσαι πιο παραγωγικός στη δουλειά σου.
 

Πιο συγκεκριμένα, μία νέα έρευνα απ' τα πανεπιστήμια Oregon και Oregon State University, ήρθε να επιβεβαιώσει κάτι που πιθανότατα φανταζόσουν. Το σεξ όχι μόνο σου φτιάχνει τη διάθεση και σε κάνει να βλέπεις με πιο θετικό τρόπο τα πράγματα αλλά αυξάνει και την παραγωγικότητά σου. Ένα καλό κρεβάτι μέσα στο προηγούμενο 24ωρο είναι αρκετό για να σε κάνει να πετάς στη δουλειά.

 

Για τις ανάγκες της μελέτης ζητήθηκε από 159 παντρεμένα ζευγάρια να συμπληρώσουν ένα σύντομο ερωτηματολόγιο, τρεις φορές την ημέρα, για δύο εβδομάδες. Οι περισσότερες ερωτήσεις αναφέρονταν στη διάθεση και στην ικανοποίηση που τους έδινε η δουλειά τους και μόνο μια σχετιζόταν με το σεξ. Ειδικότερα η ερώτηση ήταν πόσες φορές είχαν ερωτική επαφή απ' την ώρα που σχόλασαν την προηγούμενη ημέρα.

 

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι υπάρχει πραγματική συσχέτιση ανάμεσα στη σεξουαλική ζωή και τη συμπεριφορά στο εργασιακό περιβάλλον.

Αναλυτικότερα, η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Management, κατέληξε στα εξής:

>Όταν οι εργαζόμενοι είχαν κάνει σεξ ανέφεραν αυξημένη θετική διάθεση στη δουλειά την επόμενη μέρα

 

>Το σεξ στο σπίτι αυξάνει την ικανοποίηση στη δουλειά και την προσήλωση στα εργασιακά καθήκοντα ως απόρροια της θετικής διάθεσης.

 

>Οι καθημερινές προστριβές στη δουλειά μείωναν σημαντικά την πιθανότητα για σεξ το βράδυ στο σπίτι.

 

Όλα αυτά δεν αποτελούν και μεγάλη έκπληξη για όσους ξέρουν ένα – δυο πράγματα για το σεξ. Και μόνο από άποψη χημείας κατά την ώρα της σεξουαλικής συνεύρεσης εκλύεται η ντοπαμίνη, ένας νευροδιαβιβαστής που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για το συναίσθημα της ευχαρίστησης καθώς και ωκυτοκίνη, μια ορμόνη που συνδέεται με την αναπαραγωγή και το δέσιμο μεταξύ δύο ανθρώπων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ