Αποκλ. Φωτό & Βίντεο: Η βραδιά με την Φωτεινή Δάρρα ήταν το ωραιότερο θέαμα που είδα τελευταία

Είμαι θαυμάστρια της Φωτεινής Δάρρας από την αρχή της καριέρας. 

Έγινε η τραγουδίστρια που αγαπώ και ξεχωρίζω τα τελευταία χρόνια και έβαλα δίπλα στους ελάχιστους που πάντα ακολουθούσα τα προηγούμενα χρόνια:

Τον Γιώργο Νταλάρα, την Δήμητρα Γαλάνη, την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, τον Μάριο Φραγκούλη και τον Δημήτρη Μητροπάνο.

Σίγουρα λιγότεροι από 10.

Η βραδιά που έζησα στην αίθουσα Παρνασσός πριν από τρεις ημέρες ήταν χωρίς υπερβολή, συναρπαστική. Η Φωτεινή Δάρρα ήταν ερμηνεύτρια, τραγουδίστρια, ηθοποιός και showwoman.

Δημιούργησε μία ατμόσφαιρα πραγματικής μυσταγωγίας.

Το κοινό την καταχειροκροτούσε σε κάθε τραγούδι, ενώ εκεί που δεν σταματούσε το χειροκρότημα ήταν όταν τραγούδησε ένα πορτογαλικό fado.

Σε μια βραδιά γεμάτη πάθος, αλλά και ανατρεπτική διάθεση, σε έναν χώρο ιδιαίτερο που μας μεταφέρει στην εποχή της «παλιάς» κοσμοπολίτικης Αθήνας της νοσταλγίας, του ρομαντισμού και του έρωτα, η Φωτεινή Δάρρα αφηγείται, μέσα από τα τραγούδια της, ιστορίες για «Τα πάθη από τον έρωτα».

Πραγματικά ζήσαμε μία βραδιά αξέχαστη.

Συμπράττοντας με τρεις κορυφαίους μουσικούς, τον Γιώργο  Παπαχριστούδη στο πιάνο, τον Δημήτρη Τσάκα στα πνευστά και τον Κώστα Κωνσταντίνου στο κοντραμπάσο, η Φωτεινή Δάρρα ερμήνευσε τα ωραιότερα ελληνικά και ξένα ερωτικά τραγούδια των τελευταίων δεκαετιών.

Από τον Μιχάλη Σουγιούλ και τον Κώστα Γιαννίδη, μέχρι τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Σταύρο Ξαρχάκο, από τα πορτογαλικά fados και τα γαλλικά τραγούδια του Ζακ Μπρελ μέχρι τους Metallica και διασκευές που ξαφνιάζουν, ο έρωτας είναι παρών, άλλες φορές υπόγεια κρυμμένος, κι άλλες φορές εκκωφαντικός με πάθος και ορμή.

Σε αυτήν τη μοναδική βραδιά, ακούστηκαν τραγούδια από την πορεία της Φωτεινής Δάρρα στην ελληνική δισκογραφία, με κορυφαία αυτά των Μίκη Θεοδωράκη, Δημήτρη Παπαδημητρίου και Νίκου Μαμαγκάκη, από τη διεθνή μουσική σκηνή, αλλά και διασκευές των τραγουδιών της Τζένης Βάνου που έχει δισκογραφήσει και έχουν αγαπηθεί από το κοινό.

«Αν είναι η αγάπη αμαρτία», «Θα κλείσω τα μάτια», «Σ’ αγαπώ», «Τα πάθη από τον έρωτα», «Αγάπη που ’γινες», «Έλα για απόψε», «Un ano de amor», «Je suis malade» είναι μερικά μόνο από τα εμβληματικά τραγούδια που έχουν περιγράψει με μοναδικό τρόπο «Τα πάθη από τον έρωτα».

Στο τέλος της συναυλίας, οι καλλιτέχνες προσέφεραν ένα ποτό σε όλους τους θεατές, στο ζεστό και ατμοσφαιρικό φουαγιέ της αίθουσας «Παρνασσός»,  με τη συνοδεία ελαφράς μουσικής.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ