Μακελειό στο Λονδίνο: 5 νεκροί & 40 τραυματίες από την τρομοκρατική επίθεση Ισλαμιστή- Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη

5 νεκροί και 40 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της τρομοκρατικής επίθεσης στην καρδιά του Λονδίνου χθες το απόγευμα.

Η " ισλαμιστική τρομοκρατία" ξαναχτύπησε ακριβώς την ημέρα της επετείου 1 ετους απο το πολύνεκρο μακελειό στο αεροδρόμιο των Βρρυξελλών.

  

 Ενας γενειοφόρος -γύρω στα 40  -και μαυροντυμένος άνδρας έριξε το αυτοκίνητο που οδηγούσε πάνω στο πλήθος που βρισκόταν στη γέφυρα του Westminster , απέναντι από το Big Ben  Μπεν, πριν μαχαιρώσει μέχρι θανάτου έναν αστυνομικό στην προσπάθειά του να διεισδύσει μέσα στο κοινοβούλιο.

Ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο

 

Ο δράστης, ο οποίος έδρασε μόνος, σύμφωνα με τους ερευνητές, και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την πράξη του, στη συνέχεια «σκοτώθηκε από έναν άλλον αστυνομικό», σύμφωνα με τον διοικητή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Μαρκ Ρόουλι.

Τα μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν αρχικά ότι ο δράστης ήταν ο 42χρονος Αμπού Ιζαντίν, λίγη ώρα αργότερα απέσυραν την πληροφορία αυτή με μέσα όπως το Channell 4 να εκδίδει και ανακοίνωση λέγοντας ότι οι πληροφορίες ήταν εσφαλμένες και ότι ο Ιζαντίν είναι έγκλειστος σε βρετανική φυλακή.

Σύμφωνα με το BBC, ο Αμπού Ιζαντίν μπαινοβγαίνει στις βρετανικές φυλακές από το 2008 και εφεξής. Η τελευταία του καταδίκη  ήταν στις αρχές του 2016 και η ποινή είναι διετής, συνεπώς βρίσκεται ακόμα στις φυλακές.

 Ντυμένη στα μαύρα, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι κατήγγειλε χθες το βράδυ μια «διεστραμμένη» επίθεση, σε δηλώσεις που έκανε μπροστά από την πρωθυπουργική κατοικία της Ντάουνινγκ Στριτ. «Οι δυνάμεις του κακού δεν θα μας διαιρέσουν», τόνισε μιλώντας έπειτα από μια διυπουργική συνεδρίαση κρίσης.

 

Πρόκειται για την πιο φονική επίθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά τις επιθέσεις καμικάζι της 7ης Ιουλίου 2005, την ευθύνη για τις οποίες είχαν αναλάβει συμπαθούντες της αλ-Κάιντα και οι οποίες είχαν προκαλέσει 56 νεκρούς στα λονδρέζικα μέσα μαζικής μεταφοράς.

 όσους  έχουν επηρεαστεί από αυτή την τραγωδία, με τα θύματα αλλά και τις οικογένειες και τους φίλους τους που τους «αποχαιρέτισαν» αλλά δεν θα τους υποδεχτούν και πάλι στο σπίτι.

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι όλες οι προσπάθειες των τρομοκρατών να νικήσουν τις βρετανικές αξίες θα πέσουν στο κενό. 

«Είναι καταδικασμένοι να αποτύχουν…» είπε χαρακτηριστικά. 

Τι γνωρίζουμε για τα θύματα  

 

Μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης, οι πληροφορίες για τα θύματα της επίθεσης στο Λονδίνο παρέμειναν συγκεχυμένες. 

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι τρεις Γάλλοι μαθητές, που βρίσκονταν στο Λονδίνο για σχολική εκδρομή. 

Οι έφηβοι είναι ηλικίας 15-16 ετών από το Λύκειο Κονκαρντό της Βρετάνης και ένας εξ’ αυτών νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. 

Τα παιδιά βρίσκονταν στη γέφυρα την ώρα της επίθεσης και παρασύρθηκαν από το όχημα του τρομοκράτη. 

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ επιβεβαίωσε ότι οι τραυματίες είναι τρεις μαθητές λυκείου ενώ την ίδια ώρα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ καθησύχασε τους Γάλλους μετά την επίθεση. 

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας ανακοίνωσε αργά το βράδυ ότι ανάμεσα στους τραυματίες είναι και δύο υπήκοοι της χώρας, που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. 

 

Τραυματισμένοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και πέντε τουρίστες από την Νότια Κορέα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Yonhap. 

 

Σοβαρότερη κρίνεται η κατάσταση μιας 67χρονης γυναίκας, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο St. Mary’s. 

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και μια γυναίκα που έκανε «βουτιά» από την γέφυρα στα νερά του Τάμεση, και όπως έγινε γνωστό νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας.

 

Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο


Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε χθες το απόγευμα έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο στο Λονδίνο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων AMAQ που πρόσκειται στην τζιχαντιστική οργάνωση.

 

 

Διαβάστε επίσης: 40 φωτογραφίες από το μακελειό του Λονδίνου συγκλονίζουν τον πλανήτη -To χτύπημα της τρομοκρατίας απέναντι από το Big Ben

 

Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο: Είναι Ασιάτης, 40 ετών & κρατούσε μαχαίρι - Φώτο

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ