Παγκόσμια ημέρα της πολυαγαπημένης βάφλας: Πώς να φτιάξετε σπιτικές & συνταγές για τις καλύτερες

Αν όχι όλοι, οι περισσότεροι λατρεύουμε τις βάφλες. Και σήμερα έχουν την τιμητική τους μιας και είναι παγκόσμια ημέρα βάφλας!

Η βάφλα εφευρέθηκε το 1930, αρχικά στην Αμερική και έπειτα λανσαρίστηκε στις Βρυξέλλες.

Και κάπως έτσι έχουμε δυο διαφορετικά είδη βάφλας, τις Αμερικάνικες -τεράστιες και στρογγυλές- και τις βάφλες Βρυξελλών -πιο λεπτές και πιο "ελαφριές".


Συνοδεύονται με λιωμένες πραλίνες, παγωτό, frozen yogurt, σαντιγύ, φρούτα και ότι άλλο λαχτράει το στομάχι σας!

Η πρόταση μας λοιπόν είναι σπιτική βάφλα με σος καραμέλας!

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τις βάφλες

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 αυγά

1 1/2 φλιτζάνι ζεστό γάλα

4 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/3 φλιτζάνια βούτυρο λιωμένο

1 κουταλιές του γλυκού βανίλια

1 κουταλιά του γλυκού αλάτι

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Για τη σος καραμέλας

1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη

6 κουταλιές της σούπας βούτυρο

½ κούπα κρέμα γάλακτος

 

Η συνταγή είναι από το mageirikikaisintages.blogspot.gr

 

Εκτέλεση

Για  βάφλες

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε στην άκρη.

Προθερμαίνουμε τη βαφλιέρα και σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το ζεστό γάλα, το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύουμε.

Αναμειγνύουμε τα δύο μείγματα που φτιάξαμε και χτυπάμε καλά.

Βάζουμε ένα μικρό φλιτζανάκι του τελικού μείγματος στη βαφλιέρα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή η βάφλα.

Τελειώνουμε γαρνίροντας τις βάφλες με σος καραμέλας.

Για τη σος καραμέλας

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη και ρυθμίζουμε την εστία στη χαμηλή ένταση.

Ανακατεύουμε την ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί εντελώς και γίνει υγρό μείγμα, τότε ρίχνουμε το βουτυρά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει.

Όταν λιώσει το βούτυρο κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία και ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Αφήνουμε να κρυώσει λίγα λεπτά και φυλάμε σε αποστειρωμένο βάζο, τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 βδομάδες και είναι έτοιμη για χρήση.

 

 

Καλή επιτυχία!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ