Ο γαμπρός του Τραμπ & σύζυγος Ιβάνκα ανακρίνεται για τις επαφές με τη Ρωσία

Ο Τζάρεντ Κούσνερ προσφέρθηκε οικειοθελώς να καταθέσει στην Επιτροπή, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν ότι ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είχαν σκοπό να βοηθήσουν τον Τραμ να νικήσει τη Χίλαρι Κλίντον. Η Ρωσία αρνήθηκε τις κατηγορίες κι ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για «ψεύτικες ειδήσεις».

Η Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας θα ρωτήσει τον Κούσνερ για τις δύο συναντήσεις που οργανώθηκαν με τον πρεσβευτή της Ρωσίας Σεργκέι Κίσλιακ στον ουρανοξύστη του Τραμπ στο Μανχάταν τον περασμένο Δεκέμβριοι, αλλά και για μια συνάντηση με τον επικεφαλής της ρωσικής κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας Βνεσεκόνομπάνκ, η οποία περιλαμβανόταν σε εκείνες στις οποίες επέβαλαν κυρώσει η κυβέρνηση Ομπάμα και η ΕΕ το 2014, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Την ίδια ώρα βουλευτές του Δημοκρατικού κόμματος καλούν τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων να παραιτηθεί από το πόστο του. Η επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή, Νάνσι Πελόζι είπε ότι ο Ντέβιν Νούνες έχει χάσει κάθε αξιοπιστία.

Ο Νούνες προεδρεύει της Επιτροπής, η οποία ερευνά μεταξύ άλλων ενδεχόμενους δεσμούς μεταξύ στελεχών της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με την Ρωσία.

Την περασμένη εβδομάδα ο Νούνες επισκέφτηκε την προηγούμενη εβδομάδα τον Λευκό Οίκο προβαίνοντας σε δημόσιες δηλώσεις για τα νέα ευρήματα που υποδεικνύουν ότι κάποιες από τις ιδιωτικές επικοινωνίες του Τραμπ και των μελών της ομάδας του ενδεχομένως να έγιναν αντικείμενο παρακολούθησης των Αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών.

Έκκληση για την απομάκρυνση του Νούνες απηύθυνε και ο επικεφαλής της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ:

«Ο πρόεδρος Νούνες απέτυχε να σταθεί στο ύψος των καθηκόντων του και φαίνεται να τον ενδιαφέρει πιο πολύ η προστασία του προέδρου, παρά η αναζήτηση της αλήθειας», τόνισε ο Σούμερ με ομιλία του στην Γερουσία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ