Ο φίλος - δημοσιογράφος Αντρέας Κωνσταντάτος έγινε ζωγράφος! Σήμερα η Έκθεση

Ένα νέο, παράτολμο βήμα αποφάσισε να κάνει στη ζωή του ο καταξιωμένος δημοσιογράφος Ανδρέας Κωνσταντάτος, που αφήνει στην άκρη, για λίγο, τα μολύβια και τα μικρόφωνα και αρπάζει τα πινέλα και τον καμβά, παρουσιάζοντας την πρώτη του δουλειά. 

Καθώς είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος αποφάσισε να προχωρήσει στη ζωγραφική και να παρουσιάσει σε φίλους και συναδέλφους την πρώτη του προσπάθεια που αποτελείται από περίπου 25 πίνακες, το απόγευμα της Τρίτης σε καφέ της οδού Ακαδημίας 57 στο κέντρο της Αθήνας. 

Τα τελευταία χρόνια του δόθηκε η ευκαιρία να κάνει χρήσιμα μαθήματα κοντά σε γνωστούς εικαστικούς, όπως ο κ. Τίμος Μπατινάκης και η Καίτη Παπαδημητρίου και να ασχοληθεί ατέλειωτες ώρες μπροστά στον καμβά με τη ζωγραφική που του αρέσει από παλιά, προσπαθώντας να αποτυπώσει σχέδια, χρώματα αλλά και συναισθήματα. 

Ο ίδιος λέει ότι θα παρουσιάσει τους πίνακες του σε φίλους και γνωστούς, πολλοί από τους οποίους είναι από το χώρο της δημοσιογραφίας, όποτε πρέπει να αναμένει και την αναγκαία κριτική τους. «Αυτή η δημιουργική δραστηριότητα ήταν για μένα και μια διέξοδος, από την πνιγηρή ατμόσφαιρα που έχει προκληθεί στο χώρο του τύπου τα τελευταία χρόνια.

Η παρουσίαση της δουλειάς μου θα γίνει ένα χρόνο ακριβώς μετά την αποχώρηση μου από το MEGA αυτό όμως δεν έχει καμία σημασία. Εξακολουθώ να είμαι δημοσιογράφος» λέει ο κ. Ανδρέας Κωνσταντάτος.

Ο Αντρέας Κωνσταντάτος ενώ εργαζόταν στο Mega:

Ο δημοσιογράφος που γεννήθηκε στην Κεφαλονιά είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1989. Έχει εργαστεί σε εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς.

Τελευταία του δουλειά ήταν στο Μεγάλο Κανάλι, πριν αποχωρήσει, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν εκεί. Με τη ζωγραφική ασχολήθηκε από τα εφηβικά του χρόνια, αλλά όχι σε βαθμό τέτοιο που να γίνει η κύρια ασχολία του, περισσότερο ως χόμπι. 

Τα τελευταία χρόνια εργαζόταν με ακριλικό υλικό σε καμβά σχεδιάζοντας τοπία, πόλεις ενώ έκανε και αφηρημένη τέχνη κυριευμένος από συναισθήματα. Πρόσφατα ταξίδεψε και στη Νέα Υόρκη όπου επισκέφθηκε αρκετές γκαλερί και μουσεία ενώ μίλησε με εικαστικούς που τον βοήθησαν στη δουλειά του, αναφέρει το protothema.gr.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ