Φτιάξτε λαζάνια με μοσχαρίσια λουκάνικα, μανιτάρια και μοτσαρέλα με οδηγίες της Ντίνα Νικολάου

Τέλειο φαγητό που τα μοσχαρίσια λουκάνικα δίνουν ξεχωριστή γεύση.

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. λαζάνια
450 γρ. μοσχαρίσια λουκάνικα Μουτεβελής, αφαιρώ την εξωτερική μεμβράνη τους
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
800 γρ. ντοματάκια κονκασέ
1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
400 γρ. μανιτάρια, χοντροκομμένα
450 γρ. μοτσαρέλα (200 γρ. κομμένη σε λεπτές φέτες & 250 γρ. θρυμματισμένη με το χέρι)
250 γρ. ανθότυρο (ή ρικότα), θρυμματισμένο
1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
½ ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα του σκεύους
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

 

Ευχαριστούμε την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω 1 κουταλιά από το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρω για 1 λεπτό. Μόλις μυρίσει ρίχνω τα ντοματάκια, τη ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω τη σάλτσα να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω την δεύτερη κουταλιά ελαιόλαδο να κάψει καλά. Ρίχνω τα μανιτάρια και σοτάρω για 5-7 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτω τα λουκάνικα και με ένα κουτάλι «σπάω» τα χοντρά κομμάτια τους για να γίνουν σαν κιμάς. Αλατοπιπερώνω και μαγειρεύω για 10 λεπτά.
Από την κατσαρόλα με την σάλτσα ντομάτας, βγάζω 3 γεμάτες κουταλιές σε ένα μπολ και την υπόλοιπη την ρίχνω στο τηγάνι με τα λουκάνικα. Προσθέτω τον μαϊντανό και ανακατεύω καλά.
Σε ένα μπολ ανακατεύω την θρυμματισμένη μοτσαρέλα, το ανθότυρο, το αυγό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Λαδώνω ένα πιρέξ με ελάχιστο ελαιόλαδο και απλώνω στο πάτο του την σάλτσα που έχω κρατήσει στην άκρη. Στρώνω μια σειρά με λαζάνια και απλώνω το 1/3 του μείγματος με τα λουκάνικα. Πασπαλίζω με το ½ μείγμα των τυριών και σκεπάζω με μια σειρά λαζάνια. Στρώνω άλλο 1/3 από το μείγμα με τα λουκάνικα και πασπαλίζω με την δεύτερη δόση τυριών.
Σκεπάζω με μια τελευταία σειρά λαζάνια και απλώνω την τελευταία δόση με τα λουκάνικα. Σκεπάζω το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνω για 45 λεπτά.
Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο, σκορπάω τις φέτες μοτσαρέλας και επαναφέρω το σκεύος στο φούρνο συνεχίζοντας το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμα μέχρι να λιώσει το τυρί.
Βγάζω το σκεύος από το φούρνο και το αφήνω για 20 λεπτά πρι το κόψω.

 

Who is Who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ