Βίντεο: Νέο κέρμα κυκλοφορεί στη Βρετανία - Το νόμισμα θα έχει 12 πλευρές

Στην κυκλοφορία τέθηκε από την Τρίτη στο Ηνωμένο Βασίλειο το νέο κέρμα αξίας μίας στερλίνας και ενώ η κυβέρνηση της χώρας ετοιμάζεται να καταθέσει, εντός της εβδομάδας, το επίσημο αίτημα για το «διαζύγιο» με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το κέρμα μίας σημερινής λίρας Αγγλίας συντρόφευε τους βρετανούς καταναλωτές στην καθημερινότητά τους τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια, υπενθυμίζει σε ανακοίνωση το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών.

Αυτό που θα το αντικαταστήσει, θα είναι το πιο ασφαλές κέρμα του τύπου αυτού παγκοσμίως, τονίζει υπενθυμίζοντας ότι σήμερα ένα στα 30 κέρματα αξίας μίας στερλίνας είναι κάλπηκο.
Ιδιαιτερότητα, το νέο κέρμα δεν θα είναι πιο στρογγυλό, αλλά πιο λεπτό, λιγότερο βαρύ και ελαφρώς μεγαλύτερο σε σχέση με το παλιό νόμισμα και θα έχει 12 πλευρές.

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β' εικονίζεται πάντα στη μία όψη του νομίσματος, ενώ από την άλλη όψη εικονίζονται τα σύμβολα της Αγγλίας (το τριαντάφυλλο), της Σκωτίας (το γαϊδουράγκαθο), της Βόρειας Ιρλανδίας (το τριφύλλι) που αναδύονται από το βασιλικό στέμμα.
Περίπου 1,5 δισεκατομμύρια νέα κέρματα θα εκδοθούν στην Ουαλία από το The Royal Mint, το βασιλικό νομισματοκοπείο που κόβει το βρετανικό νόμισμα, τα οποία θα διανεμηθούν προοδευτικά στις τράπεζες και στα καταστήματα μέσα στο ερχόμενο εξάμηνο.
Οι κάτοχοι του παλιού κέρματος δεν θα μπορούν να το χρησιμοποιούν μετά την 14η Οκτωβρίου του 2017.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ