18χρονος έγραψε την τελευταία του επιθυμία στο iPad: Η Apple αρνείται να το ξεκλειδώσει

Ένα ακόμα ηθικό δίλημμα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων καλείται να αντιμετωπίσει η Apple. 

Ο Λίαμ Ράιτ, 18χρονος από το Ηνωμένο Βασίλειο, πέθανε από καρκίνο των οστών τον περασμένο Δεκέμβρη.
Στο iPad του είχε καταγράψει την τελευταία του επιθυμία, καθώς του ήταν εξαιρετικά δύσκολο να μιλήσει για αυτήν στην οικογένειά του. 

Σύμφωνα με την αδελφή του 18χρονου, προσπάθησαν να αποκτήσουν πρόσβαση στο κλειδωμένο iPad, αλλά ήταν μάταιο καθώς η Apple αρνήθηκε την πρόσβαση.

Μετά από πιέσεις, η Apple ανακοίνωσε ότι δεν θα ξεκλειδώσει το iPad αν δεν είχε ένα πιστοποιητικό θανάτου και επιστολή δικηγόρου.

Όταν αυτά εστάλησαν, η εταιρεία ισχυρίστηκε στη συνέχεια πως η οικογένεια δεν είχε στείλει τις σωστές πληροφορίες, και τώρα ζητά δικαστική απόφαση. 

Εκτός από τις σημειώσεις σχετικά με τις επιθυμίες του, μετά το θάνατο του, ο 18χρονος φέρεται να είχε πολλά βίντεο και φωτογραφίες αποθηκευμένα στη συσκευή του, στα οποία οι δικοί του θέλουν να έχουν πρόσβαση. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple αντιμετωπίζει το ηθικό δίλημμα που προκύπτει υπέρ της προστασία της ιδιωτικής ζωή ανθρώπων που έχουν πεθάνει. 

Οι απόψεις διίστανται. Πολλοί είναι αυτοί που διαφωνούν με τη στάση της εταιρείας και υποστηρίζουν ότι πρέπει να είναι πιο ευέλικτη σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ