Απόφαση σταθμός: Τρις ισόβια στον τρομοκράτη Κάρλος για την αιματηρή επίθεση με 2 νεκρούς το 1974

Σε τρεις φορές ισόβια μετατράπηκε η ποινή του τρομοκράτη Κάρλος το Τσακάλι, σύμφωνα με την ετυμηγορία που εξέδωσε το γαλλικό δικαστήριο.

Πέντε δικαστές στο Παρίσι αποφάνθηκαν πως ο μοναδικός δράστης της αιματηρής επίθεσης πριν 43 χρόνια στο Παρίσι, ήταν ο Ίλιτς Ραμίρες Σάντσες (γνωστός ως Κάρλος), από τη Βενεζουέλα, όπως ανφέρει και το ρεπορτάζ από το abc.

Η νέα δίκη ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες, όταν ο εισαγγελέας άσκησε έφεση στην ήδη υπάρχουσα απόφαση, ζητώντας να κατηγορηθεί τρεις φορές ισόβια για τη βομβιστική επίθεση στο Drugstore Publicis στο Παρίσι, στην οποία σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν ακόμη 34, στις 15 Σεπτεμβρίου του 1974.

Σχεδόν 43 χρόνια μετά την επίθεση, ο διαβόητος τρομοκράτης παρουσιάστηκε ενώπιον ενός ειδικού δικαστηρίου με την κατηγορία «των ανθρωποκτονιών σε σχέση με τρομοκρατική οργάνωση».

Βέβαια, ο ίδιος αρνήθηκε για ακόμη μια φορά τις κατηγορίες, χωρίς όμως να πείσει τους δικαστές.


Από τη δεκαετία του ‘70 και αρχές του ‘80 παραμένει στις γαλλικές φυλακές από τη σύλληψή του στο Χαρτούμ το 1994 και εκτίει ήδη ποινή δις ισόβια για τις δολοφονίες των δύο αστυνομικών το Παρίσι το 1975 καθώς και ενός πρώην συνεργάτη του που τον πρόδωσε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ