"Εγκλωβισμένοι στη Χίο": Συγκλονιστικό βίντεο για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στα νησιά

Η οργάνωση SolidarityNow δημοσίευσε ένα εντυπωσιακό πανοραμικό βίντεο που καταγράφει με τον πιο ακριβή τρόπο τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στη Χίο.

 

Με ένα οπτικοακουστικό υλικό 360ο αναδεικνύει τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων που παραμένουν εγκλωβισμένοι για μήνες στους καταυλισμούς υποδοχής στα ελληνικά νησιά. 
Το βίντεο με τίτλο "Εγκλωβισμένοι στη Σούδα της Χίου", δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το βραβευμένο φωτορεπόρτερ Γιώργο Μουτάφη.

 Μέσα σε 3 λεπτά και 25 δεύτερα δίνει τη δυνατότητα στους θεατές να γίνουν "συμμέτοχοι"" και αυτοί στην καθημερινότητα της 51χρονης Αντούλα, που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της εξαιτίας του πολέμου και βρίσκεται εγκλωβισμένη, τους τελευταίους εφτά μήνες, στον καταυλισμό της Σούδας στη Χίο μαζί με τα τέσσερα παιδιά της.

Η οικογένεια της Αντούλα είναι μία ανάμεσα στους περίπου 700 πρόσφυγες που διαμένουν σήμερα στον καταυλισμό της Σούδας ενώ περισσότεροι από 3.500 πρόσφυγες έχουν περάσει από τη Χίο μόνο κατά τους πρώτους μήνες του 2017.

«Παλεύουμε με τις ώρες, τις ημέρες, το χρόνο. Δεν έχουμε ζεστό νερό, κοιμόμαστε στο πάτωμα, φοβόμαστε τις επιθέσεις», διηγείται η ίδια. 

Ένα χρόνο μετά τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας, χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτω από άθλιες και συχνά επισφαλείς για την υγεία τους συνθήκες, προσπαθώντας να επιβιώσουν και αγωνιώντας για το μέλλον τους. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ