Νόστιμα και εύκολα mini burgers από τον Άκη Πετρετζίκη

Φαγητό "στα γρήγορα" με την εύκολη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για mini burgers!

Συστατικά
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

2 κρεμμύδια
30 γρ. βούτυρο
2-3 πρέζες ζάχαρη
Για τα μπιφτέκια

800 γρ. κιμά από μοσχαρίσια σπάλα
2 κ.σ. νοστιμιά
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 φέτες τυρί τσένταρ κομμένες στα 4
6 φέτες μπέικον
Για το σερβίρισμα

12 μίνι ψωμάκια για μπέργκερ
6 φέτες τομάτας κομμένες στη μέση
μαγιονέζα
κέτσαπ
μαρούλι κομμένο σε κομμάτια
αγγουράκι πίκλες
πατάτες τηγανιτές

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την νοστιμιά και ανακατεύουμε.
Παράλληλα, βάζουμε το μπέικον σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε για 2 λεπτά κάθε πλευρά μέχρι να χρυσαφίσει. Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
Πλάθουμε σε 12 μικρά μπιφτεκάκια τον κιμά. Βάζουμε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα μπιφτέκια για 3 λεπτά. Με το που γυρίσουμε τα μπιφτεκάκια από την άλλη πλευρά βάζουμε από πάνω το τυρί τσένταρ. Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
Με ένα πριονωτό μαχαίρι κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση, τα απλώνουμε σε 2 ταψάκια και φρυγανίζουμε ελαφρά στο φούρνο για 5 λεπτά.
Παράλληλα κόβουμε το το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες. Βάζουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να λιώσει.Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τη ζάχαρη και αφήνουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
Ηρθε η ώρα να στήσουμε τα μπέργκερ μας.
Στο ψωμάκι που θα βάλουμε στη βάση ρίχνουμε μαγιονέζα, από πάνω το μπιφτέκι, το μαρούλι, την τομάτα και ένα κομμάτι μπέικον.
Στα καπάκια του μπέργκερ απλώνουμε την κέτσαπ και τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Καπακώνουμε και καρφώνουμε με ένα ξυλάκι ένα αγγουράκι τουρσί από πάνω.

 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.

Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών…

Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”.

Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.​

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ