Οι χοντροί ή οι λεπτοί απατούν πιο εύκολα - Έρευνα

Η απιστία απασχολεί όλα τα ζευγάρια, αλλά και τους επιστήμονες που αναζητούν απαντήσεις.

Για ακόμη μία φορά έγινε αντικείμενο έρευνας και μάλιστα ελληνικής.

Σύμφωνα με την έρευνα από το Ανδρολογικό Ινστιτούτο, η απιστία είναι "γραμμένη" στα γονίδιά μας και μάλιστα σε εκείνα που καθορίζουν το βάρος.

Το αν δηλαδή είναι κάποιος χοντρός ή λεπτός επηρεάζει το πόσο πιστός ή όχι θα είναι στη σχέση του.

Το συμπέρασμα της συγκεκριμένης έρευνας είναι ότι οι άνθρωποι με επιπλέον σωματικό βάρος αποδείχτηκε ότι είναι δυο φορές πιο άπιστοι. 

«Σε συνδυασμό με τα ευρήματα γονιδιακών ερευνών, οι οποίες δείχνουν πως τα γονίδια που ελέγχουν το βάρος μας είναι ίδια με εκείνα που ελέγχουν τη σεξουαλική μας συμπεριφορά, οι παχύσαρκοι είναι δύο φορές πιο άπιστοι από τους αδύνατους και απολαμβάνουν διπλάσιο αριθμό σεξουαλικών επαφών», επισημαίνει ο ουρολόγος-ανδρολόγος Κωσταντίνος Κωσταντινίδης, πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Η σεξουαλική συμπεριφορά είναι πρωταρχική εντολή επιβίωσης και αναπαραγωγής, όπως το αίσθημα της πείνας, υπογραμμίζει και αναφέρει πως «οι πρόγονοί μας που επιβίωσαν, ήταν αυτοί που έτρωγαν καλύτερα, αλλά και αυτοί που θα διάλεγαν τον καλύτερο και πιο υγιή σύντροφο. 

Δηλαδή η σεξουαλική ευφυΐα συνυπάρχει με τη διατροφική ευφυΐα».

Κάνοντας αναφορά σε πρόσφατη πολυκεντρική μελέτη στις ΗΠΑ με 100.000 υπέρβαρους και παχύσαρκους («Journal of Sexual Medicine», 2016) η οποία ερεύνησε ένα γονίδιο που βρίσκεται στα οστά και έχει σχέση με την αυξητική ορμόνη, ο κ. Κωσταντινίδης επισημαίνει ότι η μελέτη αυτή, έδειξε πως όσοι έχουν πλεονάζον σωματικό βάρος, ήταν κατά μέσο όρο πέντε εκατοστά ψηλότεροι από τους αδύνατους, έχοντας παράλληλα διπλάσια συχνότητα σεξουαλικών επαφών από εκείνους.

Μια γνωστή πρωτεΐνη που λέγεται λεπτίνη φαίνεται πως είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο του βάρους και της σεξουαλικής απόδοσης. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, η πρωτεΐνη αυτή στους παχύσαρκους κάνει ένα αντίγραφο, που «ξεγελά» το γονίδιο κορεσμού πείνας και σεξουαλικής βουλιμίας, με τον ίδιο τρόπο. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ