3+1 tips για να περιορίσετε τις αλλεργίες της άνοιξης που καραδοκούν...

Για μερικούς η άνοιξη είναι μία ανυπόφορη εποχή λόγω των αλλεργιών.

Πολλοί άνθρωποι ταλαιπωρούνται κάθε χρόνο την περίοδο της άνοιξης από τις αλλεργίες, με τα γνωστά συμπτώματα της καταρροής, της φαγούρας και την αίσθηση ατονίας.

Πέρα από την φαρμακευτική αγωγή, που θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην το παρακάνετε, υπάρχουν απλά πράγματα που αν τα εφαρμόσετε στην καθημερινότητά σας θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε την εποχή με λιγότερα... "αψού".

Δείτε παρακάτω 3+1 συμβουλές που μας δίνου οι ειδικοί.

1. Προβιοτικά: Τα «καλά» βακτήρια που βρίσκονται σε προϊόντα όπως το γιαούρτι και το κεφίρ συμβάλλουν στην καλύτερη «ρύθμιση» του ανοσοποιητικού συστήματος ώστε να μην αντιδρά πολύ έντονα στα αλλεργιογόνα.

2. Κομπρέσες: Ένα βρεγμένο πανί στο πρόσωπο όχι μόνο παρέχει μια καταπραϋντική αίσθηση δροσιάς αλλά παράλληλα βοηθά να απομακρυνθούν υπολείμματα αλλεργιογόνων (π.χ. γύρης) από την επιδερμίδα.

3. Συχνή αλλαγή ρούχων: Τα υφάσματα έχουν την τάση να συσσωρεύουν υπολείμματα, τα οποία μεταφέρονται σε διάφορους χώρους και επάνω στα έπιπλα μετά την επιστροφή στο σπίτι.

4. Ντους πριν τον ύπνο: Βοηθά να μη μεταφερθούν τα υπολείμματα στην κρεβατοκάμαρα και στο κρεβάτι, περιορίζοντας σημαντικά την έκθεση στα αλλεργιογόνα και βελτιώνοντας την ποιότητα του ύπνου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ