Good news: Εντυπωσιακή απήχηση η Έκκληση για αιμοδοσία με μήνυμα στο κινητό

Η έκκληση εθελοντών για αιμοδοσία μέσω μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας είχε τρομερή ανταπόκριση. 

Συγκεκριμένα, από τις 20 Ιανουαρίου μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, στάλθηκαν 193.000 sms και η συλλογή αίματος σε όλη την Ελλάδα, μέχρι 31 Μαρτίου ήταν 120.000 μονάδες και δεδομένου ότι το 55% προέρχεται από εθελοντική αιμοδοσία, μέσα σε 2,5 μήνες έδωσαν αίμα 66.000 εθελοντές, σύμφωνα και με το ΑΠΕ- ΜΠΕ. 

Υπήρχε αύξηση δηλαδή, κατά 5.267 μονάδες αίματος μέσα σε αυτό το διάστημα, συγκριτικά με το αντίστοιχο του 2016 και το 94% της αύξησης σημειώνεται τον μήνα Μάρτιο (4.959 μονάδες). 

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας πραγματοποίησε πρώτη φορά έκκληση μέσω μηνυμάτων,  δυνατότητα που δίνει το νέο ηλεκτρονικό Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών. 

«Τα νούμερα αυτά επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα των ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας στην προσέλκυση αιμοδοτών και δικαιώνουν τον σχεδιασμό μας» αναφέρει ανακοίνωση του ΕΚΕΑ.

Προστίθεται ότι το ΕΚΕΑ «συνεχίζει σ’ αυτή την κατεύθυνση, με στόχο την πραγματοποίηση του οράματος ετών, για αίμα προερχόμενο αποκλειστικά από συστηματικούς εθελοντές αιμοδότες».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ