Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος "ξαναχτυπά": Πασχαλινά κεκάκια βανίλιας με γλάσο λευκής σοκολάτας

Βήμα βήμα η συνταγή πως να τα φτιάξετε.

ΥΛΙΚΑ

Για τα κεκάκια:

125γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

125 ζάχαρη άχνη

125γρ βούτυρο, μαλακωμένο

2 αβγά

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

2 κ.σ. γάλα

Για το γλάσο:

50γρ λευκή σοκολάτα, λιωμένη

2 κ.σ. κρέμα γάλακτος

μικρά σοκολατένια αβγουλάκια

 

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. 

Βουτυρώνουμε 6 φορμάκια για κέικ.

Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τη βανίλια και το γάλα και ανακατεύουμε.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αβγά, το μείγμα γάλα με βανίλια και χτυπάμε με σύρμα για 2-3 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ελαφρύ.

Μοιράζουμε το μείγμα στα 6 φορμάκια και ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι τα κέικς να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε για 1-2  λεπτά να κρυώσουν και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε τα κέικς και αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος και ανακατέυουμε, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

Μεταφέρουμε τα κέικς σε μία πιατέλα και τα περιχύνουμε με το μείγμα σοκολάτας.

Γαρνίρουμε με σοκολατένια αβγουλάκια και σερβίρουμε.

 

Who is who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ