«Με συγχωρείτε που ζω», είπε οργισμένος ο Π. Καλλίτσης στη δίκη για την ένοπλη ληστεία σε βάρος του

Με τις καταθέσεις των γειτόνων του ζεύγους Καλλίτση, συνεχίστηκε σήμερα Πέμπτη η δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του κομμωτή στο γκαράζ του σπιτιού του, το βράδυ της 30ης Ιανουαρίου του 2016.

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου οι μάρτυρες αναφέρθηκαν στην "κατάσταση πανικού" που βρισκόταν η σύζυγος του κομμωτή αλλά και στις φωνές του Πάνου Καλλίτση.

"Είδα τη σύζυγο του να φωνάζει βοήθεια, ο κ. Καλλίτσης ήταν κάτω χτυπημένος. Περίμεναν ασθενοφόρο" είπε η πρώτη μάρτυρας και προσέθεσε: "Το ασθενοφόρο άργησε αρκετά, η σύζυγος του κ. Καλλίτση ήταν σε κατάσταση πανικού, ήταν και εκείνη χτυπημένη".

Άλλος γείτονας του ζευγαριού ανέφερε ότι είδε τον Παν. Καλλίτση χτυπημένο.

"Τον βοήθησα να σταθεί. Τον ρώτησα τι έγινε και μου είπε:"μας κλέψανε, μας χτυπήσανε". Τον ρώτησα: Ποίοι; και μου απάντησε:"Οι Αλβανοί". Ήταν πολύ ταραγμένος...έλεγε σβήνω -σβήνω".

Παράλληλα, στο βήμα του μάρτυρα κατέθεσαν αστυνομικοί για τις εκθέσεις της άρσης του απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών των τριών κατηγορουμένων. Μάλιστα, υπήρξε και ένταση όταν συνήγορος υπεράσπισης αμφισβήτησε την ανθρωποκτόνο πρόθεση των κατηγορουμένων.  "Συγγνώμη που ζω..." φώναξε ο Πανος Καλλίτσης προκαλώντας την αντίδραση της υπεράσπισης που ζήτησε να καθίσει σε άλλη θέση το ζεύγος Καλλίτση, αίτημα που έγινε δεκτό.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των αστυνομικών από την ανάλυση των στοιχείων αυτών, προέκυψε η θέση και ο ρόλος του κάθε κατηγορουμένου την ημέρα του συμβάντος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάνος Καλλίτσης και η σύζυγος του Έλενα Χριστοπούλου, τον Ιανουάριο του 2016 δέχθηκαν επίθεση στο γκαράζ του σπιτιού τους, την ώρα που επέστρεφαν από το κομμωτήριο τους στο Χαλάνδρι στο σπίτι τους. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να τραυματιστεί σοβαρά από τρεις συνολικά σφαίρες στο στήθος και τα πόδια ο γνωστός κομμωτής καθώς και η σύζυγος του, η οποία δέχθηκε μια σφαίρα στο χέρι.

Στο εδώλιο έχουν καθίσει ένας ειδικός φρουρός, ένας 35χρονος Ιρακινός και ένας 43χρονος. Ο τελευταίος το βράδυ της επίθεσης βρίσκονταν σε άδεια από τις φυλακές Αγιάς Χανιών όπου εξέτιε ποινή για απάτες και ληστές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ