Σαλάτα με φασόλια, βανίλιες, ψιλοκομμένα λαχανικά, ψητό χαλούμι (ή χωρίς) και φρυγανισμένο ψωμί

Μια σαλάτα που θα λατρέψετε με τις οδηγίες  του Αλέξανδρου Παπανδρέου!

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα

400 γραμμάρια φασόλια βανίλιες Φενεού Agrino
2 κουταλιές ελαιόλαδο
20 τοματίνια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρό αγγουράκι
1 καρότο
1 κολοκύθι
1 φοινόκιο
200 γραμμάρια χαλούμι
4 φέτες χωριάτικο ψωμί

Για το dressing:
150 ml ελαιόλαδο
50 ml χυμό λεμονιού
3 κουταλιές μουστάρδα πικάντικη
2 κουταλιές μέλι
1 κουταλιά φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Αλέξανδρο Παπανδρέου και το alexandrospapandreou.gr για την παραχώρηση της συνταγής

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζετε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα με μία κουταλιά χοντρό αλάτι για 40-45 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνετε, τα κρυώνετε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό και αφού στραγγίξουν καλά, τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε σε κυβάκια τα τοματίνια, το αγγουράκι, το καρότο, το κολοκύθι και το φοινόκιο, κόβετε το χαλούμι σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
  • Τα προσθέτετε όλα μέσα στο μπολ με τα φασόλια, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Σε ένα άλλο μικρό μπολ προσθέτετε τα υλικά για το dressing, το μέλι, την μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με ένα σύρμα ανακατεύετε καλά.
  • Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά ξεκινάτε να προσθέτετε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας συνεχώς για να δημιουργηθεί ένα ωραίο dressing και προσθέτετε την ψιλοκομμένη ρίγανη.
  • Περιχύνετε το dressing πάνω από την σαλάτα, ανακατεύετε πολύ καλά και τοποθετείτε την σαλάτα στο ψυγείο.
  • Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
  • Ψήνετε τις φέτες χαλούμι μέχρι πάρουν ωραίο χρώμα και από τις 2 μεριές και να βγάλουν τα αρώματα τους.
  • Σε ένα αντικολλητικό ταψί τοποθετείτε τις φέτες χωριάτικου ψωμιού, τις περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και τις πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Τοποθετείτε τις φέτες στο grill του φούρνου μέχρι να φρυγανιστούν ελαφρώς.
  • Σερβίρετε την σαλάτα με το σοταρισμένο χαλούμι από πάνω και τις φρυγανισμένες φέτες χωριάτικου ψωμιού.

 

Who is Who

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Αποφοίτησε από την Ecole Ferrandi-Paris, απ΄ όπου πήρε δίπλωμα chef και διεύθυνσης ξενοδοχείου και εστιατορίου.

Συνέχισε τις σπουδές για άλλα δύο χρόνια στο Ecole de la Chambre de Commerce et d’ Industrie de Paris, αποκτώντας το δίπλωμα της Ecole Superieure de Cuisine Francaise. Η αγάπη του για τη μαγειρική τον οδήγησε στο Johnson & Wales University στις ΗΠΑ ως καθηγητή γαλλικής κουζίνας τα πρωινά και ως μαθητή για food styling τα απογεύματα.

Έχει δουλέψει σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το The Connaught (Λονδίνο) και το Plaza Athénée (Παρίσι). Τέσσερα χρόνια συνεργάστηκε με την εκπομπή του MEGA "Σαν στο σπίτι σας" ενώ από το Μάιο του 2012 παρουσίαζε, μαζί με τον ηθοποιό, παρουσιαστή και σεναριογράφο, Γιώργο Καπουτζίδη, την εκπομπή «Παρέα στην Κουζίνα». Άλλες δραστηριότητες συμπεριλαμβάνουν αρθρογραφία για την ιστοσελίδα γαστρονόμος online καθώς επίσης και παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής.