Διακόπτεται η μετάδοση του προγράμματος της ΕΡΤ από την EBU

Τέλος στην μετάδοση του προγράμματος της ΕΡΤ αποφάσισε να βάλει η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ενωση (EBU), όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της.

Τέλος στην μετάδοση του προγράμματος της ΕΡΤ αποφάσισε να βάλει η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ενωση (EBU), όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της.



Ετσι, από τις 9 το πρωί της Τετάρτης 21 Αυγούστου, θα διακοπεί η αναμετάδοση του σήματος της πρώην δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που μέχρι σήμερα γινόταν μέσω της διαδικτυακής σελίδας της ΕΒU αλλά και του δορυφόρου της.

Παρότι από τον Ιούνιο που μπήκε λουκέτο στην ΕΡΤ, μέχρι σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ενωση παρείχε στήριξη στους εργαζομένους για τη συνέχιση παραγωγής προγράμματος, προβάλλοντας τις εκπομπές τους, τα δεδομένα πλέον αλλάζουν.

Καταλυτικό ρόλο στην απόφαση της διακοπής των μεταδόσεων έπαιξε η λειτουργία του μεταβατικού φορέα και η δέσμευση από την πλευρά της κυβέρνησης ότι μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης προσωπικού στη Δημόσια Τηλεόραση, εντός της εβδομάδας θα ξεκινήσει η παραγωγή ειδησεογραφικού προγράμματος.

Από τις 12 Ιουνίου έως τώρα, η ΕΒU πραγματοποίησε 8,5 εκατ. ζωντανές μεταδόσεις σε 4,4 εκατ. ώρες. Περισσότεροι από 2,5 εκατ. μοναδικοί χρήστες παρακολούθησαν τις εκπομπές της ΕΡΤ διαδικτυακά ενώ κατ’ επανάληψη η ηγεσία της είχε επισκεφτεί τη χώρα μας και είχε συναντηθεί με μέλη της κυβέρνησης εκφράζοντας την αντίθεσή της στο κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Το ενδιαφέρον πλέον των επιτελών της ΕΒU πλέον στρέφεται στη λειτουργία του καινούργιου φορέα, της ΝΕΡΙΤ τον οποίο προτίθενται να στηρίξουν τεχνικά αλλά και συμβουλευτικά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ