Συναρπαστικό επιδόρπιο από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο: Ρολά κρέπας με φράουλες

Επιλέξτε το γλυκό αυτό για να καταπλήξετε την οικογένεια και τους φίλους σας.

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση:

6 φλ. φράουλες κατεψυγμένες, χωρίς κοτσάνι

6 κ.σ. ζάχαρη

2 κ.σ. χυμός λεμονιού

225 γρ. κρέμα τυριού, σε θερμοκρασία δωματίου

Για 8 κρέπες:

1 ½  φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. μπέικιν σόδα

½  κ.γ. αλάτι

2 μεγάλα αβγά

1 ½  φλ. βουτυρόγαλα

1 φλ. γάλα

λάδι

 

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

Για τη γέμιση:

Αφήνουμε τις κατεψυγμένες φράουλες να ξεπαγώσουν για 1 περίπου ώρα.

Κόβουμε 2 φλ. φράουλες σε λεπτές φέτες.

Ρίχνουμε τις υπόλοιπες φράουλες στον κάδο του μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

Σε ένα μπολ σουρώνουμε το μείγμα από φράουλες πιέζοντας το με το πίσω μέρος ενός κουταλιού, ώστε να πάρουμε όσο το δυνατό περισσότερο από το υγρό τους και πετάμε τα υπόλειμματα φράουλας .

Προσθέτουμε 4 κ.σ. ζάχαρη και το χυμό λεμονιού στον πουρέ φράουλας  και ανακατεύουμε με αναδευτήρα.

Ρίχνουμε στον κάδο του μπλέντερ την κρέμα τυριού και ½  φλ πουρέ φράουλας και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και το μείγμα να γίνει λείο.

Για τις κρέπες:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μπέικιν σόδα, το αλάτι, τις 2 κ.σ. ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα αβγά, βουτυρόγαλα και το γάλα και ανακατεύουμε με αναδευτήρα, μέχρι να ενωθούν.

Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο στερεό μείγμα αλευριού και ανακετύουμε με αναδευτήρα μέχρι το μείγμα μας να υγρανθεί ομοιόμορφα.

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε λίγο λάδι και ανακινούμε το τηγάνι προκειμένου το λάδι να καλύψει όλη την επιφάνειά του.

Προσθέτουμε ½ περίπου φλ. από τη ζύμη της κρέπας που έχουμε φτιάξει, ανακινούμε το τηγάνι προκειμένου να πάει σε όλη την επιφάνειά του και κάθε κρέπα για 2 λεπτά από τη μία πλευρά και 1 ½  με 2 λεπτά από την άλλη, μέχρι να ροδίσει.

Μεταφέρουμε την κρέπα μας σε ένα ταψί και την κρατάμε ζεστή στο φούρνο, όσο οι υπόλιπες κρέπες ψήνονται.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία  για την παρασκευή των υπόλοιπων κρεπών, προσθέτοντας λάδι, αν χρειάζεται.

Απλώνουμε σε κάθε κρέπα 2 κ.σ. μείγμα κρέμας τυριού, τυλίγουμε σε ρολό και τοποθετούμε από 1 φέτα φράουλα στην άκρη κάθε ρολού.

Βάζουμε δύο ρολά σε κάθε πιάτο, πασπαλίζουμε με φράουλες και λίγο πουρέ φράουλας και σερβίρουμε.

 

Who is who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ