Story of the day: Αυτή η μαμά είχε το θάρρος να μάθει στον γιο της να μην μοιράζεται τίποτα με άλλα παιδιά -Φώτο

H Αλάνια Κόλμπεργκ έχει μάθει το γιο της Κάρσον να μην μοιράζεται τα πράγματα του εαν δεν το θέλει. 

Όταν μια ομάδα αγοριών πλησίασαν  τον γιο της Αλάνια Κόλμπεργκ και απαίτησαν να μοιραστεί μαζί τους τα παιχνίδια του, εκείνη χειρίστηκε την κατάσταση με έναν τρόπο που πολλοί γονείς δεν θα περίμεναν. Η ανάρτηση της ιστορίας της Κόλμπεργκ έγινε στις 19 Απριλίου και έχει ήδη κοινοποιηθεί πάνω από 200 χιλιάδες φορές με τις αντιδράσεις να ποικίλουν.

Κάποιοι βρίσκουν λογική την αντίδρασή της, ενώ άλλοι, την κατακρίνουν.

“Μπορείς να τους πεις όχι, Κάρσον”, του είπα. “Απλά πες όχι. Δεν χρειάζεται να πεις τίποτα άλλο. Φυσικά, μόλις τους είπε όχι, τα παιδιά ήρθαν να μου παραπονεθούν ότι δεν μοιράζεται τα παιχνίδια του μαζί τους. Δεν χρειάζεται να τα μοιραστεί μαζί σου. Είπε όχι. Αν θέλει να τα μοιραστεί, θα τα μοιραστεί.

Αυτό μου χάρισε μερικά άσχημα βλέμματα από τους υπόλοιπους γονείς, αλλά κοιτάξτε να δείτε πώς έχουν τα πράγματα: Αν εγώ που είμαι ενήλικας μπω στο πάρκο τρώγοντας ένα σάντουιτς, θα πρέπει να μοιραστώ το σάντουίτς μου με ένα σωρό αγνώστους; Όχι! Θα ερχόταν ένας ενήλικας με καλούς τρόπους να με βοηθήσει να τελειώσω το σάντουιτς μου; Και πάλι όχι.

Οπότε, ενώ μου ρίχνετε περιφρονητικά βλέμματα, θεωρώντας ότι ο γιος μου και εγώ είμαστε αγενείς, ποιανού οι τρόποι δεν είναι στην πραγματικότητα καλοί; Ο άνθρωπος που είναι διστακτικός να δώσει τα 3 παιχνίδια του σε 6 αγνώστους ή 6 άγνωστοι που απαιτούν να τους δώσουν κάτι που δεν τους ανήκει, είναι πιο αγενείς;

Στόχος είναι να διδάξουμε στα παιδιά μας να φέρονται ως ενήλικες. Ξέρω πολλούς ενήλικες που δεν έμαθαν ποτέ να μοιράζονται ως παιδιά, αλλά ξέρω ακόμα περισσότερους που δεν έμαθαν ποτέ να λένε όχι ή να θέτουν όρια.

Και ανάμεσα σε αυτούς, είμαι και εγώ. Την επόμενη φορά που το παιδί σας θα έρθει αναστατωμένο, επειδή κάποιο άλλο παιδί δεν μοιράστηκε μαζί του τα παιχνίδια του, σας παρακαλώ θυμηθείτε ότι δεν ζούμε σε έναν κόσμο που πρέπει να παραιτούμαστε από οτιδήποτε έχουμε, επειδή απλά μας το είπε κάποιος.

Και εγώ δεν πρόκειται να διδάξω στο παιδί μου ότι ο κόσμος λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο.”

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ