Συναρπαστική στιγμή που το μωράκι γεννιέται με «φυσιολογική» καισαρική -Βίντεο & Φωτό

Γιατροί στη Βενεζουέλα κατέγραψαν έναν τοκετό μέσω μιας «φυσιολογικής» καισαρικής. 

Μια συγκλονιστική στιγμή κατέγραψε πριν λίγες ημέρες σε βίντεο ένας γιατρός στη Βενεζουέλα, το οποίο δημοσίευσε στη συνέχεια στον λογαριασμό του στο Instagram και μέχρι στιγμής το έχουν δει περισσότεροι από 27.000 άνθρωποι.

Το βίντεο δείχνει την στιγμή που το κεφάλι ενός βρέφους βγαίνει από την κοιλιά της μητέρα του, κατά τη διάρκεια μιας γέννας με «ήπια» ή αλλιώς «φυσιολογική» καισαρική.

 

 Η «gentle C-section», όπως αποκαλείται στο εξωτερικό, περιγράφεται συγκριτικά με την κοινή καισαρική ως μια πιο φυσική προσέγγιση με επίκεντρο περισσότερο την μητέρα.  Κι αυτό γιατί επιτρέπει στις γυναίκες να βιώσουν συνθήκες σαν αυτές της γέννας, όπως για παράδειγμα το να κρατήσουν αμέσως μετά το βρέφος ή να το θηλάσουν. 

Με την «ήπια καισαρική» το βρέφος γεννιέται μεν μέσω μιας τομής που κάνει ο γιατρός αλλά από εκεί κι έπειτα βγαίνει μόνο από την κοιλιά της μητέρας, χωρίς την παραμικρή παρέμαβση των γιατρών, οι οποίοι απλώς καθοδηγούν τη διαδικασία. 

Σύμφωνα με ειδικούς, αυτού του είδους οι καισαρικές, που είναι πιο αργές και χρειάζονται μέχρι και 4 λεπτά ώσπου να γεννηθεί το βρέφος, είναι λιγότερο επικίνδυνες ενώ η μητέρα εμπλέκεται στη διαδικασία σε μεγαλύτερο βαθμό. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ