12 βόλτες στην Αθήνα για να πιάσεις και να μην αφήσεις την Άνοιξη

Γιατί η Άνοιξη είναι για εκδρομές...

Ακόμα και αν είσαι στην Αθήνα οι επιλογές είναι άπειρες...Ταράτσες γεμάτες κόσμο, ποτά, μεζέδες, συναυλίες και πάρκα σας περιμένουν!

1. Ένα πάρκο κόσμημα


Οι μυρωδιές των αρωματικών φυτών, οι περιηγήσεις ανάμεσα στα δέντρα και η βόλτα στο κανάλι παραπέμπουν σε εικόνες που είχαμε συνδέσει μόνο με τις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε πλέον ένα πάρκο, αυτό του Πολιτιστικού Κέντρου - Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», το οποίο κοσμεί την πόλη. Αν το φαληρικό πάνω κάτω σας ανοίξει την όρεξη, υπάρχουν τα «Άργουρα» για ψαρομεζέδες στην Καλλιθέα και η ποιοτική επιλογή του «Θαλασσινού» στις Τζιτζιφιές.

2. Στη Βάρη μια μέρα περιπατούσα...


Ας κινηθούμε νοτιο-εναλλακτικά τραβώντας προς Βάρη, με εκκίνηση ένα μαγικό μέρος που μυρίζει άνοιξη. Το «Περιβόλι στη Βάρη» (φωτό ), που απλώνεται σε 4 στρέμματα ενός πρότυπου οικολογικού πολυχώρου, είναι ένα καταπράσινο καταφύγιο, ιδανικό για οικογένειες με μικρά παιδιά. Στο βασίλειο της χασαποταβέρνας που ονομάζεται Λεωφόρος Βάρης ηγεμονεύει το μοντέρνο steak house «Flames Meat & Wine», ενώ αν σας καλομυρίσει η... θάλασσα, υπάρχει και η κλασική ψαροφαγική αξία του «Καστελόριζου» στα Λιμανάκια Βάρκιζας.

3. Rooftop hopping με θέα

Οι ταράτσες λειτουργούν ως open air χώροι απόδρασης από το μητροπολιτικό στρίμωγμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το εστιατόριο-μπαρ «The Zillers» στην κορυφή του ομώνυμου ξενοδοχείου, για το οποίο ίσως χρειαστεί να κάνετε κράτηση... Ένα άλλο σχετικά νέο ξενοδοχείο με ταξιδιάρικη ταράτσα είναι το «Electra Metropolis» (φωτό ), ενώ αν θέλετε κάτι πιο χαλαρό, το «Couleur Locale», εκτός από τη θέα, έχει και τα vibes.

4. H κλασική διαδρομή Θησείο-Φιλοπάππου

Με αφετηρία το γεφυράκι του σταθμού στο Θησείο, που αποτελεί ένα από τα παραδοσιακά boy meets girl σημεία της πόλης, πάρτε τον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου, όπου οι μικροπωλητές φτιάχνουν εαρινό καλειδοσκοπικό σκηνικό. Ακολουθήστε την πράσινη φωτεινή πινακίδα του Σινέ Θησείον, που φαίνεται από μακριά, και αμέσως μετά στρίψτε στην είσοδο του Φιλοπάππου. Κοντοσταθείτε στο γραφικό­ εκκλησάκι του Αγίου Δημήτριου του Λουμπαρδιάρη, ενώ λίγο αργότερα υποχρεωτική μπορεί να χαρακτηριστεί η στάση στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» και στο μνημείο του Φιλοπάππου, ένα σημείο που έχει περιφερειακή θέα σε όλους τους υπόλοιπους λόφους του κέντρου. Όταν κοιτάς από ψηλάν...

5. Περπατώ, περπατώ εις το... δάσος


Highlight των βόρειων συνοικιών είναι το δάσος στα βασιλικά ανάκτορα Τατοΐου, που βρίσκεται μετά τη Βαρυμπόμπη. Μια αξιόπιστη και κοντινή λύση για όσους θέλουν να έρθουν σε άμεση επαφή με τη φύση. Τα σαββατοκύριακα ζευγαράκια πιασμένα χέρι χέρι, bikers, μοτοκρός αντροπαρέες, οικογένειες με σχέδια για πικνίκ και νεαρόκοσμος αναζητούν μετά μανίας μια θέση στον ήλιο!

Δείτε όλη τη συνέχεια εδώ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ