Τόνι Μπλερ: "Επιστρέφω στην πολιτική για να αγωνιστώ κατά του Brexit- Εφιάλτης & καταστροφή για την Βρετανία"

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας επιστρέφει στην πολιτική σκηνή με αφορμή το Brexit.

Ο Τόνι Μπλερ, μετά την θριαμβευτική νίκη του το 1967, επιστρέφει και πάλι στην βρετανική πολιτική αρένα, με σκοπό να αγωνιστεί κατά του Brexit.

Υπογραμμίζει πως δεν σκοπεύει να διεκδικίσει έδρα βουλευτή στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές της 8ης Ιουνίου, ούτε να επιδιώξει και πάλι την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος.   

«Αυτό το Brexit με κινητοποίησε άμεσα για να εμπλακώ περισσότερο στην πολιτική» ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Daiy Mirror"ο 63χρονος Τόνι Μπλερ, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός της Βρετανίας από το 1997 έως το 2007.

«Πρέπει κανείς να βρομίσει τα χέρια του και θα το κάνω», πρόσθεσε.   

«Ξέρω πως από τη στιγμή που θα σηκώσω το κεφάλι, θα δεχθώ κύμα επικρίσεων, όμως το θέμα αυτό το έχω αληθινά στην καρδιά μου» επέμεινε. 

«Δεν θέλω να βρεθώ στην κατάσταση που δεν θα έχω πει τίποτε αυτή την ιστορική στιγμή, επειδή αυτό θα σήμαινε πως αυτή η χώρα δεν με ενδιαφέρει. Και αυτό δεν συμβαίνει».   

«Δεν είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσα να ξεκινήσω ένα πολιτικό κίνημα, αλλά πιστεύω πως υπάρχει ένα σύνολο ιδεών που πολλοί άνθρωποι θα υποστήριζαν» πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός, διευκρινίζοντας εντούτοις ότι δεν θέλει να αντιταχθεί στην ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit.   

Ανήσυχος ότι η αποχώρηση από την Ε.Ε. που ονειρεύονται πολλοί Βρετανοί μπορεί να αποδειχθεί εφιάλτης, ο Μπλερ εξέφρασε τον φόβο ότι ένα «σκληρό Brexit» θα ήταν καταστροφικό για τους Βρετανούς:

«Υπάρχει ένα τμήμα του Συντηρητικού Κόμματος (της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι) που είναι αποφασισμένο να φθάσει σ' αυτό το Brexit, όποιο κι αν είναι το κόστος» είπε.   

«Η ενιαία ευρωπαϊκή αγορά ήταν το Τσάμπιονς Λιγκ για το εμπόριο. 

Μια εμπορική συμφωνία (ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ε.Ε) θα ήταν σαν τη δεύτερη κατηγορία. Υποβιβαζόμαστε μόνοι μας», προειδοποίησε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ