Ποιος ήταν ο Βασίλης Γρίβας -Το θύμα της μαφιόζικης εκτέλεσης στα Γλυκά Νερά

«Πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου» χαρακτηρίζει η ΕΛ.ΑΣ. τη μαφιόζικη εκτέλεση του 48χρονου Βασίλη Γρίβα στα Γλυκά νέρα, το πρωί της Τετάρτης.

Ο Βασίλης Γρίβας ήταν πρώην bodybuilder, είχε απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν τις Αρχές, ενώ φέρεται να ήταν εγκέφαλος σπείρας εκβιαστών και εκτελεστών συμβολαίων θανάτων. 

Μετά την δολοφονία του φίλου του Θέμη Καλαποθαράκου τον Ιούλιο του 2000, φέρεται ότι έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην νύχτα, στην περιοχή του Πειραιά. Μετά την απόπειρα δολοφονίας του το 2003, το όνομα του συμπεριλαμβανόταν στην μεγάλη δικογραφία για τους μπράβους της νύχτας, που σχηματίστηκε έναν χρόνο αργότερα και φυλακίστηκε.

Έκτοτε, μετά την αποφυλάκιση του συνελήφθη και άλλες φορές, ενώ το 2011 συμπεριλαμβανόταν και πάλι στην μεγάλη δικογραφία με τους 217 νονούς της νύχτας, που κατηγορούνταν για εκβιάσεις, «συμβόλαια θανάτου» και άλλα αδικήματα.

Τότε παρουσιάστηκε μόνος του στην Αστυνομία και καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκιση, αλλά εξέτισε μέρος της ποινής και αφέθηκε ελεύθερος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νεκρός από σφαίρες καλάσνικοφ πατέρας παιδιού που πήγαινε στο σχολείο -Τραυματίας μια γυναίκα

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ