Νίκος Καζαντζάκης, το πρόσωπο του 3ου επεισοδίου «Αυτοί που Τόλμησαν» στο COMSOTE HISTORY

Το 3ο επεισόδιο του νέου κύκλου της πρωτότυπης σειράς ντοκιμαντέρ, «Αυτοί που Τόλμησαν», σε παραγωγή Cosmοτε TV, σκιαγραφεί το πορτραίτο του Νίκου Καζαντζάκη (1883-1957), του πιο πολυδιαβασμένου Έλληνα λογοτέχνη διεθνώς, το έργο του οποίου έχει μεταφραστεί σε πάνω από 50 γλώσσες και διαλέκτους.

Το επεισόδιο θα προβληθεί τη Δευτέρα 8 Μαΐου στις 22.00.

Από τα πρώτα του βήματα, ο Νίκος Καζαντζάκης αντιμετωπίστηκε ως διεθνής προσωπικότητα από σπουδαίους Έλληνες, όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Άγγελος Σικελιανός, καθώς και από ξένους συγγραφείς, όπως ο Παναΐτ Ιστράτι και ο Ανρί Μπαρμπίς. Στην ώριμη μυθιστοριογραφία του, ο οικουμενικός συγγραφέας συνδέθηκε και ταυτίστηκε με τα πλέον αναγνωρίσιμα έργα του όπως «Ο Βίος και η Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά», «Ο Τελευταίος Πειρασμός» και «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται».

Το 1956, έναν χρόνο προτού πεθάνει, του απονεμήθηκε το Βραβείο Ειρήνης (1956), ενώ την τελευταία χρονιά της ζωής του, ο γαλλικός εκδοτικός οίκος Πλον ανακοίνωσε την έκδοση των απάντων του. 

Στο επεισόδιο του «Αυτοί που Τόλμησαν» για τον Νίκο Καζαντζάκη, μιλούν σε αποκλειστικότητα ο Πίτερ Μπίεν από τις Η.Π.Α, ένας από τους πιο έγκριτους ερευνητές-μεταφραστές του Έλληνα συγγραφέα, ο Βρασίδας Καραλής, ένας από τους 500 ακαδημαϊκούς στον κόσμο υπό την αιγίδα της Βασίλισσας της Αγγλίας και πολλοί άλλοι.

Τη σκηνοθεσία του επεισοδίου υπογράφει ο Σπύρος Τσιφτσής, ενώ την έρευνα ο Βασίλης Καλαμαράς.

Τα επεισόδια του 2ου κύκλου της σειράς ντοκιμαντέρ «Αυτοί που Τόλμησαν» προβάλλονται κάθε Δευτέρα βράδυ στις 22.00 και σε επόμενη προβολή κάθε Σάββατο στις 19.00. Μετά την προβολή τους στο COSMOTE HISTORY, τα επεισόδια θα είναι διαθέσιμα on demand, στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Η σειρά ντοκιμαντέρ «Αυτοί που τόλμησαν» εντάσσεται στις πρωτότυπες εκπομπές και σειρές ντοκιμαντέρ παραγωγής COSMOTE TV, που θα κάνουν φέτος πρεμιέρα στο COSMOTE HISTORY, το μοναδικό ελληνικό κανάλι ντοκιμαντέρ, με επίκεντρο την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ