Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ για το έκτακτο συμβούλιο -Το μυστήριο λύθηκε!

Ο πρίγκιπας Φίλιππο θα σταματήσει να εκτελεί τα βασιλικά του καθήκοντα από το Φθινόπωρο!

Ήδη εδώ και πέντε χρόνια, όταν ο πρίγκιπας Φίλιππος έσβησε το 90ο κεράκι στην τούρτα του, έχει ανακοινωθεί επισήμως ότι θα απείχε στο εξής από τα περισσότερα από τα καθήκοντά του.

Αναλόγως και η ίδια η βασίλισσα Ελισάβετ δεν ασκεί πλέον μια σειρά από τα βασιλικά της καθήκοντα, λόγω ηλικίας. Πέρυσι το Μπάκινγχαμ είχε ανακοινώσει πως η βασίλισσα δεν θα είναι πλέον η επικεφαλής 25 εθνικών οργανισμών, όπως για παράδειγμα το τένις του Γουίμπλετον και πως την θέση της θα αναλάβουν νεότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας. 

Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ έχει ως εξής:

Η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα ο Δούκας του Εδιμβούργου αποφάσισε από φέτος το φθινόπωρο να μην τηρεί πλέον δημόσιες υποχρεώσεις. Στην απόφασή του αυτή, ο δούκας έχει την πλήρη στήριξη της Βασίλισσας.

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος προηγουμένως θα παραστεί σε προγραμματισμένες υποχρεώσεις, μεταξύ της τρέχουσας περιόδου και Αυγούστου, ατομικά και συνοδεύοντας τη Βασίλισσα.

Συνεπώς ο Δούκας δεν θα δέχεται νέες προσκλήσεις για επισκέψεις και υποχρεώσεις, αν και μπορεί να επιλέγει να παρίσταται σε ορισμένες δημόσιες εκδηλώσεις από καιρού εις καιρόν.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου είναι Προστάτης, Πρόεδρος ή μέλος σε περισσότερες από 780 οργανώσεις, στις οποίες θα συνεχίσει να μετέχει, παρά το γεγονός ότι δεν θα έχει πλέον ενεργό ρόλο με την παρουσία του σε υποχρεώσεις.

Η Μεγαλειότητά της η Βασίλισσα Ελισάβετ θα συνεχίσει να εκτελεί το πλήρες πρόγραμμα των επίσημων υποχρεώσεων με την υποστήριξη των μελών της Βασιλικής Οικογένειας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ