Τσίπρας από την Θεσσαλονίκη: Επαναστατική μεταρρύθμιση η δημιουργία νέων κέντρων υγείας (Βίντεο)

Την δημιουργία 14 Κέντρων Υγείας Αστικού Τύπου, για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας

Στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και στο κέντρο υγείας στον Εύοσμο.

«Έχω την πεποίθηση και τη βαθιά αισιοδοξία ότι τούτες τις μέρες περνάμε τον τελευταίο δύσκολο κάβο και σε πολύ λίγο καιρό οι πολίτες, ο καθένας από μας, με τις μεγάλες θυσίες που έχει κάνει, θα μπορεί να δει πού οδηγεί αυτός ο δύσβατος δρόμος», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: 

«Επτά χρόνια τώρα δεν βλέπουμε πού οδηγεί. Σήμερα για πρώτη φορά μπορούμε να δούμε ότι υπάρχει ορίζοντας, υπάρχει προοπτική».

Την δημιουργία 14 Κέντρων Υγείας Αστικού Τύπου, για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, αυτές οι μονάδες θα έπρεπε να έχουν δημιουργηθεί στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, του Χρηματιστηρίου, των εξοπλιστικών, για να μην ξεχνάμε και ποιοι χρεοκόπησαν τη χώρα. 

"Γίνονται σήμερα παρά το γεγονός ότι κυβερνούμε σε συνθήκες αυστηρής δημοσιονομικής προσαρμογής", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. 

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «επαναστατική κίνηση στον χώρο της υγείας» που αλλάζει τον χάρτη της πρωτοβάθμιας φροντίδας και έχει σχεδιαστεί με αποκλειστικό γνώμονα την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος.

"Όταν ο κόσμος ακούει μεταρρυθμίσεις σκιάζεται αντί να αναθαρρεί, σημείωσε, τονίζοντας ότι «η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι μια μεταρρύθμιση με κοινωνικό πρόσημο».

«Για πάρα πολλά χρόνια, οι κυβερνήσεις όχι απλά ξεχνούσαν να περάσουν από αυτές τις περιοχές, ξεχνούσαν ότι υπάρχουν. 

Όταν είπα ότι θα έρχομαι στη Θεσσαλονίκη δεν εννοούσα το κέντρο, αλλά να βρίσκομαι σε αυτές τις περιοχές για να είμαι στο πλευρό των πολιτών και να παλεύουμε μαζί τους» δήλωσε ο πρωθυπουργός. 

Εκείνο που θα ήθελα να μείνει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μια πολύ ουσιαστική εμβληματική μεταρρύθμιση στην υγεία, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, τόνισε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα βρίσκονται σε λειτουργία 239 αντίστοιχες μονάδες σε όλη τη χώρα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ