Βίντεο: 10 Ελληνίδες μητέρες συναρπάζουν μιλώντας για το μεγάλωμα των παιδιών τους με αναπηρία

Γιορτή της μητέρας σήμερα. Μια γιορτή ιδαίτερη, μια από τις αγαπημένες μας.

Οι μαμάδες είναι αυτές οι υπέροχες γυναίκες, οι ηρωίδες που μας φέρνουν στον κόσμο, μας μεγαλώνουν, μας στηρίζουν και μας χαρίζουν απλόχερα την αγάπη, αφοσιώνονται δίνοντας τον εαυτό τους.

Κάθε μαμά είναι ξεχωριστή. Στην Ηγουμενίτσα, 10 γυναίκες μιλούν στην κάμερα με τρεμάμενη φωνή για τα παιδιά τους.

Παιδιά με ιδιαιτερότητες. Αυτισμός, επιληψία, σύνδρομο Down, βαριές αναπηρίες. Μητέρες που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν όλη τους τη ζωή για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

Και αντιμετωπίζουν κάθε μέρα τον μεγαλύτερό τους φόβο. Τι θα απογίνουν αυτά τα παιδιά αν κάποια στιγμή φύγουν από τη ζωή.



Το ντοκιμαντέρ έγινε για λογαριασμό του συλλόγου ΣΤΟΡΓΗ. Η ιδέα ήταν της Σοφίας Νίκου, Πρόεδρος της ΣΤΟΡΓΗΣ Θεσπρωτίας,  και στην βιντεοσκόπηση βοήθησε ο Απόστολος Δήμος.

Οι μαμάδες: Λιώνη Ντίνα - Μπέλλου Σοφία - Κώτση Αγγελική - Δέλκου Βίκυ - Μαγκούρα Τούλα - Τάσση Αντιγόνη - Ευαγγέλου Λαμπρινή - Κωστάκη Νατάσα - Μώκου Χριστίνα - Νίκου Ελένη

Ο Σύλλογος Γονέων, Φίλων & Κηδέμονων Ατόμων με Αναπηρία «Η Στοργή» ιδρύθηκε το Μάρτιο του 1992 με σκοπό την προαγωγή των συμφερόντων των παιδιών με αναπηρίες και τη συμπαράσταση στα προβλήματά τους. Η δράση του συλλόγου ξεκίνησε με την καταγραφή των περιπτώσεων που θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν την 1Η βαθμίδα εκπαίδευσης και με παρέμβαση στο Υπουργείο Παιδείας εγκρίθηκε η ίδρυση 2θέσιου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στην Ηγουμενίτσα. Το 1998 και ενώ ολοκληρώθηκε η κλινική αξιολόγηση του συνόλου των περιπτώσεων των ατόμων με αναπηρία, ξεκίνησαν οι δράσεις για την ίδρυση Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης, το οποίο θα κάλυπτε τις ανάγκες των αποφοίτων του Ειδικού Δημοτικού. Το «Εργαστήρι» άρχισε τη λειτουργία του τον Ιανουάριο του 2000. 

Στο Σύλλογο «Στοργή» εκπροσωπούνται όλες οι κατηγορίες των Ατόμων με Αναπηρία (τυφλοί, παραπληγικοί, άτομα με κινητικές αναπηρίες, κωφοί κλπ).



Στόχοι του Συλλόγου «Στοργή» είναι η δημιουργία Ειδικού Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισηςπου θα καλύπτει τις ανάγκες όλης της Θεσπρωτίας καθώς και Ημερήσιο Κέντρο Αυτόνομης Διαβίωσης

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ