Made in Greece η «KPS» του Μάικλ Ψαρού: Αγόρασε το «TaylorMade Golf» έναντι 425 εκατ. δολ.

Η εταιρεία του κ. Μάικλ Ψαρού KPS σύναψε συμφωνία με την Adidas για την αγορά του TaylorMade Golf με το ποσό των 425 εκατομμυρίων δολαρίων

Σύμφωνα με το pgatour.com,  σχεδόν το μισό ποσό της αγοράς συμφωνήθηκε να καταβληθεί σε ρευστό, ενώ η μεταβίβαση αναμένεται να ολοκληρωθεί προς το τέλος του 2017 ακολουθώντας τις προβλεπόμενες συνθήκες υπογραφής συμφωνιών.

Η KPS Capital Partners διευθύνει την ιδιωτικού δικαίου κοινοπραξία, η οποία εδρεύει στη Νέα Υόρκη και ιδρύθηκε από τους Γουτζίν Κέιλιν, Μάικλ Ψαρό και Ντέιβιντ Σαπίρο το 1991.

Διαθέτει χαρτοφυλάκιο της τάξεως των 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ασχολείται με επενδύσεις σε βιομηχανικές εταιρείες που βρίσκονται σε μεταβατική περίοδο και χρειάζονται άμεσα κεφάλαια. Μ’ άλλα λόγια, αναλαμβάνουν ημιθανείς εταιρείες και τις επαναφέρουν στη ζωή. Λειτουργούν 99 εταιρείες σε 23 χώρες του Κόσμου με σαράντα χιλιάδες υπαλλήλους.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Adidas κ. Κάσπερ Ρόρστερντ ανέφερε πως «το TaylorMade είναι ένα ηγετικό παγκόσμιο όνομα με εξαιρετικά δυνατή θέση στην αγορά». Συμπλήρωσε πως «επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε όλους τους υπαλλήλους μας για τις συνεισφορές τους στην εταιρεία μας και να τους ευχηθούμε τα καλύτερα για ένα επιτυχημένο μέλλον υπό την καινούργια ιδιοκτησία. Ταυτόχρονα, καλωσορίζουμε όλους τους υπαλλήλους του Adidas Golfοι οποίοι θα συγχωνευθούν με την Μονάδα Adidas Heartbeat sports Business Unit».

To TaylorMade είχε μία μακρά και επιτυχημένη ιστορική διαδρομή ως μία από τις κορυφαίες κατασκευάστριες στη βιομηχανία των golf. Ηταν κάποτε μέρος της γαλλικής εταιρείας Solomon κατασκευής σκι και μποτών, η TaylorMade έγινε μέρος της Adidas όταν η Solomon αγοράσθηκε για περίπου 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια το 1997. Η TaylorMade επέκτεινε την εταιρεία το 2008 και το 2012 αγοράζοντας την Adams Golf για $70 εκατομμύρια και την Ashworth για $73 εκατομμύρια.

Ο κ. Μάικλ Ψαρός διορίσθηκε πριν μερικούς μήνες από τον Αρχιεπίσκοπο Γέροντα Αμερικής κ. Δημήτριο ταμίας του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, οπως διαβάζουμε και στο ekirikas.com, ενώ τυγχάνει ηγετικό στέλεχος του Τάγματος των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της «Ηγεσίας των 100», του «Ταμείου Πίστεως» και ευεργέτης της κοινότητας του Σωτήρος Χριστού στο Ράι, του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, της κοινότητας των Αγίων Πάντων στο Weirton της Δυτικής Βιρτζίνια από την οποία προέρχεται, και άλλων κοινοτήτων.

Ο κ. Ψαρός και η σύζυγός του Ρόμπιν είναι ιδρυτές και ευεργέτες της έδρας «The Robin and Michael Psaros Endowed Chair in Business Administration» της Σχολής Διοικήσεως του Πανεπιστημίου Τζορτζτάουν, από το οποίο απεφοίτησε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ