Αυτή είναι η υπερπολυτελής σουίτα που θα "κοιμίσει" ο Τραμπ τον Ερντογάν- Όλη η άφιξη στην Ουάσινγκτον (Φωτό & Βίντεο)

Στο Blair House όπου φιλοξενούνται οι επίσημοι προσκεκλημένοι του Λευκού Οίκου, θα φιλοξενηθεί και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που βρίσκεται ήδη στην Ουάσιγνκτον για να συναντήσει σήμερα το απόγευμα (19:30 ώρα Ελλάδας) τον Ντόναλντ Τραμπ για πρώτη φορά.

Το Blair House είναι η οικία που χρησιμοποιείται από τον εκάστοτε πρόεδρο των ΗΠΑ για τη φιλοξενία "υψηλών" προσκεκλημένων, ηγετών ή διπλωματικών αντιπροσωπειών.

Χτίστηκε το 1824 και αρχικά ήταν ένα σύμπλεγμα τεσσάρων διαφορετικών κτιρίων (Lee House, Peter Parker House και 704 Jackson Place τα υπόλοιπα τρία) που από το 1950 έως το 1980 ανακαινίστηκαν εσωτερικά και έγιναν ένα, ο προεδρικός ξενώνας.

Είναι μεγαλύτερο από το Λευκό Οίκο και κλειστό για το κοινό. Εκεί πέρασε το βράδυ πριν από την ορκωμοσία του και ο Ντόναλντ Τραμπ.

Εκεί λοιπόν, θα φιλοξενηθεί ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες στην Ουάσινγκτον για την πρώτη του συνάντηση με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Η αποστολή του Τούρκου προέδρου έφτασε στην Αεροπορική Βάση «Αντριους» με δύο αεροσκάφη και μία μεγάλη αυτοκινητοπομπή με 50 αυτοκίνητα – πέραν της ασφάλειας – πήγε στο «Blair House», που βρίσκεται απέναντι από το Λευκό Οίκο. Περίπου 70 άτομα, κρατώντας τουρκικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του Τούρκου προέδρου, υποδέχθηκαν τον Ταγίπ Ερντογάν. 

Ο Ερντογάν να βρεθεί  θα συναντηθεί στο Οβάλ Γραφείο με τον Ντόναλντ Τραμπ. Η συνάντηση θα έχει διάρκεια 25 λεπτών, αυτό τουλάχιστον αναφέρει το πρόγραμμα. Οι δύο πρόεδροι θα κάνουν από μία δήλωση στους δημοσιογράφους στη 1 ακριβώς και στη συνέχεια ο κ. Τραμπ θα παραθέσει γεύμα προς τιμή του Τούρκου προέδρου, οπότε θα συνεχιστούν οι συζητήσεις για ακόμα μία ώρα. Ο κ. Ερντογάν θα αναχωρήσει από τον Λευκό Οίκο στις 2 μ.μ. (στις 9 το βράδυ ώρα Ελλάδος).

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ