Good news: Η Ελλάδα μόλις απέκτησε το πρώτο Μουσείο Παιχνιδιών στην Ρόδο

Το μοναδικό μουσείο παιχνιδιών της Ελλάδας, άνοιξε τις πόρτες του στη Ρόδο και είναι έτοιμο να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους και να τους μυήσει στον μαγικό του κόσμο!

Το «Toy Museum» λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα για όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου και τον χειμώνα κάθε Κυριακή. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και βρίσκεται στον δρόμο Αρχίπολης-Ψίνθου.

Το μουσείο άνοιξε τον Νοέμβριο του 2016 από τον Θανάση Ιωάννου με καταγωγή από την Αθήνα.

Ο Θανάσης διατηρούσε κατάστημα με αντίκες στην πρωτεύουσα.

Μαζί με την σύζυγό του Ζακλίν Ντέιμαν, μουσικό, με καταγωγή από την Ολλανδία, ήρθαν στην Ρόδο πριν από περίπου 11 χρόνια, όταν αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την Αθήνα και επέλεξαν το νησί μας για να εγκατασταθούν, αναζητώντας ποιοτικότερες συνθήκες διαβίωσης για την οικογένειά τους.

Στο μουσείο παιχνιδιού, που πλέον λειτουργεί σε καθημερινή βάση, γίνονται διάφορες διαδραστικές εκδηλώσεις για τα παιδιά και αρκετά σχολεία της Ρόδου το έχουν ήδη επισκεφθεί, στους λίγους μήνες λειτουργίας του.

Τα παιχνίδια που εκτίθενται στο μουσείο, ανήκουν στην προσωπική συλλογή του κ. Θανάση Ιωάννου, ο οποίος συλλέγει παιχνίδια από μικρό παιδί και είναι όλα κατασκευασμένα στην Ελλάδα, στο χρονικό διάστημα από το 1930 έως και το 1980.

Είναι αξιοσημείωτο ότι πολλοί τουρίστες το έχουν εντάξει στο πρόγραμμα των επισκέψεών τους και αποτελεί πόλο έλξης για μικρά αλλά και για μεγάλα παιδιά!

Είναι μέλος του Συλλόγου «Φίλοι ελληνικού παιχνιδιού» και αποσκοπεί στη συλλογή και έκθεση ελληνικών χειροποίητων και βιοτεχνικών παιχνιδιών του περασμένου αιώνα με κεντρικό ενδιαφέρον το 1930 έως το 1990.

Τα παιχνίδια αυτά θα παρουσιάζονται σε μόνιμο έκθεσιακό χώρο του συλλόγου, σύμφωνα με το dimokratiki.gr.

Στόχος του μουσείου είναι η καταγραφή και διάσωση των παραδοσιακών παιχνιδιών της Ρόδου, της Δωδεκανήσου και του ευρύτερου ελλαδικού χώρου και η διοργάνωση εκδηλώσεων για την παρουσίαση των παραδοσιακών παιχνιδιών όπου μπορούν να συμμετάσχουν σχολεία, ιδιώτες, σύλλογοι κ.λ.π. με σκοπό την διάσωσή τους στις επόμενες γενεές.

Παράλληλα, οι υπεύθυνοι του μουσείου επιθυμούν να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά για το περιβάλλον και την προστασία του με διάφορες δράσεις σχετικές όπως: κατασκευές παιχνιδιών που λειτουργούν με ηλιακή η αιολική ενέργεια, διάφορα διαδραστικά παιχνίδια με θέμα τις εναλλακτικές μορφές ενεργείας, διάφορες δράσεις σχετικά με την ανακύκλωση όπως κατασκευές παιχνιδιών από παλαιές συσκευασίες , σπασμένα παιχνίδια κ.λ.π.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ