Top woman η Μαριάννα Χαλκιαδάκη: Για τον υπέροχο κόσμο του Vintage Fashion μιλάει η Blogger του Vintageholic

Η Μαριάννα είναι ένα νέο κορίτσι που μοιάζει να βγήκε από ταινία εποχής, παρέα με την Grace Kelly και την Audrey Hepburn!

Το blog της, Vintageholic, είναι γεμάτο συμβουλές και lifestyle που μυρίζουν πούδρα, φορούν γοβάκια και σου κλείνουν αριστοκρατικά το μάτι! Η Μαριάννα Χαλκιαδάκη έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσε συνέντευξη στην Βάσω Φατούρου για χάρη του blog tsemperlidou.gr. 

Τι σημαίνει για μια νέα γυναίκα να ζει στους vintage ρυθμούς εν μέσω της σύγχρονης εποχής;

Μία νέα γυναίκα με vintage ρυθμούς εν έτει 2017, πολλές φορές θα αισθανθεί ότι δε μπορεί να συμβαδίσει με τα ήθη και τις νοοτροπίες της σύγχρονης εποχής. Από την τυπικότητα στις κοινωνικές συναναστροφές μέχρι το ντύσιμο, οι διαφορές στον τρόπο σκέψης είναι πολλές. Για παράδειγμα, μου αρέσει να ντύνομαι λίγο πιο καλά για τις καθημερινές μου δραστηριότητες, όπως μου αρέσει να στέλνω χειρόγραφες κάρτες και λουλούδια σε άτομα που θέλω να ευχαριστήσω, σε μία εποχή που ακόμα το προφορικό «ευχαριστώ» είναι προαιρετικό.

Ποιο vintage ρεύμα σε ελκύει περισσότερο αναφορικά με τη μόδα και τη γυναικεία καλαισθησία;

Η όλη μόδα της δεκαετίας του 1950 μου αρέσει και με εκφράζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο – τα midi κλος φορέματα, οι θηλυκές γραμμές, οι πέρλες και τα γάντια ως κυρίαρχα αξεσουάρ – θα μπορούσα να αναφέρω ατελείωτα ενδυματολογικά στοιχεία που αγαπώ από τα 50’s.

Μπορείς να μας περιγράψεις με μια λέξη τις δεκαετίες: ‘20s, ‘30s, ‘40s, ‘50s, ‘60s;

Με αντίστοιχη σειρά: «Επανάσταση», «Αυστηρότητα», «Λιτότητα», «Κομψότητα», «Μοντερνισμός».

Εάν είχες μια χρονομηχανή, σε ποια εποχή θα επέλεγες να ταξιδέψεις, ποιον θα συναντούσες και γιατί;

Πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση και ομολογώ ότι με βάζεις σε σκέψη! Θα διάλεγα το 1920 και θα ήθελα να συναντήσω τον F. Scott Fitzgerald. Βρίσκω ότι σαν χαρακτήρας έχω αρκετά κοινά με το συγκεκριμένο συγγραφέα που δεν είναι τυχαία και ο αγαπημένος μου, οπότε θα ήθελα πολύ να τον συναντήσω και να συζητήσω μαζί του για το οτιδήποτε.

Ποια είναι τα απαραίτητα vintage στοιχεία που συμπληρώνουν ένα περιποιημένο look;

Ένα φόρεμα που να τονίζει όμορφα τη γραμμή του σώματος, μαύρα kitten heels, κάποιο αξεσουάρ όπως μία καρφίτσα, ένα κόσμημα ή κάποιο μαντήλι στο λαιμό και φυσικά, κόκκινο κραγιόν.

Παρόλο που οι σπουδές σου αφορούν ένα άλλο αντικείμενο, έχεις καταξιωθεί μέσω του blog σου ως μια Vintage περσόνα της εποχής μας. Πώς αποφάσισες να «χτίσεις» το blog σου Vintageholic και τι απαιτεί από την καθημερινότητά σου ο εμπλουτισμός του;

Το blog μου δημιουργήθηκε σε μία προσπάθεια να αξιοποιήσω λίγο πιο δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο μου κατά τη διάρκεια των σπουδών μου. Έβλεπα πως στην Ελλάδα υπήρχε ένα τεράστιο κενό στο vintage lifestyle blogging, οπότε σκέφτηκα γιατί όχι; Ανέκαθεν αγαπούσα το γράψιμο και τις φωτογραφίες, οπότε το blogging ήρθε φυσικά. Όσο για τον εμπλουτισμό του blog, απασχολεί σχεδόν κάθε ώρα της καθημερινότητάς μου μιας και με το κοινό μου μοιράζομαι όχι μόνο ιδέες για στυλ και ομορφιά, αλλά και αγαπημένα μέρη, φαγητά και δραστηριότητες – κοινώς, απαθανατίζω σχεδόν τα πάντα.

Τη δραστηριότητά σου στα social media, ακολουθεί και η diva Dita Von Teese. Πώς ένιωσες όταν είδες το πρώτο notification από εκείνη;

Την πρώτη φορά, θυμάμαι, μου είχε απαντήσει σε κάτι που της είχα γράψει στο Twitter! Φυσικά ένιωσα έκπληξη, χαρά αλλά και ικανοποίηση, γιατί το ενδιαφέρον της οικογένειας Von Teese και ειδικά της Dita ήταν μία επιβεβαίωση που χρειαζόμουν ως vintage blogger στην αρχή, αλλά ακόμα και σήμερα, πέντε χρόνια μετά, το συναίσθημα παραμένει το ίδιο!

Η δουλειά σου δεν περνάει απαρατήρητη, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την υποψηφιότητά σου στα MarieClaire Blog Awards 2016. Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου;

Αν και είμαι γενικώς πολύ οργανωτικός άνθρωπος, αποφεύγω να σχεδιάζω. Θα ήθελα ωστόσο μέσα στο 2017 να δημιουργήσω συνεργασίες με κάποια συγκεκριμένα διεθνή vintage brands ομορφιάς και ένδυσης και φυσικά, να διαδώσω το vintage lifestyle blogging όσο περισσότερο γίνεται στην Ελλάδα.

Θέλουμε να μας πεις τα αγαπημένα σου: Αγαπημένο γλυκό, αγαπημένη μάρκα vintage εσωρούχων, αγαπημένο άρωμα, αγαπημένη απόχρωση κραγιόν, αγαπημένη ταινία και αγαπημένο μότο!

Αγαπημένο μου γλυκό είναι το παγωτό σε γεύση παρφέ κρέμα, αγαπημένη μάρκα vintage εσωρούχων τα Von Follies και τα Dottie’s Delights, αγαπημένο άρωμα το Erotique, αγαπημένη απόχρωση κραγιόν το κόκκινο του Russian Red, αγαπημένη ταινία το «The Great Gatsby» και αγαπημένο μότο το «Class, dignity and elegance will never go out of style».

Τι είναι για εσένα η ευτυχία;

Ευτυχία για μένα είναι η αγάπη, τόσο όταν την εισπράττεις όσο και όταν τη δίνεις, και φυσικά η υγεία. Με αυτά τα δύο στη ζωή μας, όλα τα υπόλοιπα έρχονται.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ