Νεογέννητο μωράκι πέθανε από την πείνα: Οι γονείς του του έδιναν τροφές χωρίς γλουτένη!

Ένα μωράκι μόλις επτά μηνών πέθανε επειδή οι γονείς του του υπέβαλαν ειδική διατροφή με τροφές που δεν περιελάμβαναν την γλουτένη.

Οι γονείς του είχαν ένα κατάστημα με βιολογικά προϊόντα και τρόφιμα στην πόλη Beveren στο Βέλγιο, επέμεναν να εφαρμόζουν στον γιο τους Lucas μια εναλλακτική διατροφή με γάλα από κινόα, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις των γιατρών. 
Το βρέφος έχανε διαρκώς βάρος με αποτέλεσμα να έχει τα μισά κιλά από αυτά που θα έπρεπε. Τελικά, 6 Ιουνίου το 2014, πέθανε από ασιτία,  ενώ η νεκροτομή έδιεξε πως το στομάχι του ήταν εντελώς άδειο!

Ο εισαγγελέας στο Βέλγιο κατηγόρησε τους γονείς πως «έβγαλαν δίκη τους διάγνωση πως το παιδί είχε δυσανεξία στη γλουτένη και αλλεργία στη λακτόζη. Δυστυχώς δεν υπήρχε κάποιος γιατρός για τον Lucas και οι υπηρεσίες προστασίας δεν γνώριζαν για αυτούς».

Η μητέρα του, Sandrina V, δήλωσε κλαίγοντας: «Μερικές φορές το βάρος του αυξανόταν, και άλλες έχανε λίγο. Ποτέ δεν ευχηθήκαμε τον θάνατο του γιού μας».

Επιπλέον, οι γονείς κατηγορήθηκαν πως πήγαιναν το βρέφος σε έναν ομοιοπαθητικό γιατρό στην άλλη άκρη της χώρας αντί να το πάνε στο πλησιέστερο νοσοκομείο όσο ακόμα αυτό ζούσε,  σύμφωνα με τον independent.

Από την πλευρά του ο πατέρας του βρέφους, υπερασπίζοντας τον εαυτό του και τη σύζυγό του, ανέφερε πως  ποτέ δεν το πήγαν στο γιατρό, διότι δεν παρατήρησαν τίποτα το ασυνήθιστο...
Και οι δυο γονείς υποστήριξαν στο δικαστήριο πως το μωρό είχε διατροφική διαταραχή. «Έπαθε κράμπες όταν κάποια στιγμή του δώσαμε κανονικό γάλα και γι’ αυτό του δοκιμάσαμε εναλλακτικές λύσεις όπως γάλα βρώμης, γάλα από ρύζι, γάλα από σιμιγδάλι και γάλα από κινόα».

Ειδικοί διατροφολόγοι και γιατροί διαπίστωσαν πως μια δίαιτα χωρίς γλουτένη είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει μεγαλύτερη βλάβη, παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις στα προϊόντα χωρίς γλουτένη έχουν αυξηθεί κατά 12,6% και γίνονται όλο και πιο δημοφιλή καθώς αντιλαμβάνονται ως υγιή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ