Με 153 «ναι» πέρασε το πολυνομοσχέδιο- Τσίπρας προς δανειστές: «Τώρα η μπάλα είναι στο γήπεδό σας»

Με 153 «ναι» ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα και τα αντίμετρα. 

Το πολυνομοσχέδιο υπερψηφίστηκε απ' τους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης,128 βουλευτές, το καταψήφισαν.

Τη στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των βουλευτών είχαν τα άρθρα 70 και 71 που αφορούν την μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13% στα αγροτικά εφόδια και την κατάργηση του αφορολόγητου των βουλευτών.

Τα δύο αυτά άρθρα υπερψηφίστηκαν από 280 βουλευτές ενώ ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης καταψήφισε. Ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, έδωσε την θετική του ψήφο σε όλα τα αντίμετρα

Η διαφοροποίηση της Τ. Χριστοδουλοπούλου

Η μοναδική διαφοροποίηση που υπήρξε από την κυβερνητική πλειοψηφία ήταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου η οποία ψήφισε «παρών» στο άρθρο 56, οι διατάξεις του οποίου ρυθμίζουν τη διαδικασία απόλυσης των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος διευκρίνισε ότι ο πρωθυπουργός είχε εγκαίρως ενημερωθεί από την κ. Χριστοδουλοπούλου και έδειξε την κατανόησή του.«Δεν υφίσταται κανένα θέμα για την κυβέρνηση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Οι 153 συνεχίζουμε όλοι μαζί», δήλωσε από την πλευρά του ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Kώστας Ζαχαριάδης.

Σημειώνεται ότι από την ψηφοφορία απουσίαζε η Χρυσή Αυγή.

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος μαζί με τους 16 βουλευτές του κόμματος του, απέστειλαν επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, με την οποία δηλώνουν ότι, «δεν επιθυμούμε να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας μια άκυρη, παράνομη διαδικασία». Παράλληλα αναφέρουν ότι καταψηφίζουν το νομοσχέδιο και χαρακτηρίζουν αντισυνταγματικό τον αποκλεισμό τους από την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν επίσης οι βουλευτές της ΝΔ, Νίκος Δένδιας και 'Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, που έστειλαν επιστολική ψήφο, η οποία δεν προσμετράται.

Μήνυμα του Τσίπρα στους δανειστές μετά τα 153 «ναι»

Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα στους δανειστές να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους σε ό,τι αφορά τη διευθέτηση του χρέους. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας η Ελλάδα έχει τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της. Τώρα η μπάλα είναι στο γήπεδο των δανειστών για να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους».

Ο κ.Τσίπρας κάλεσε τους δανειστές, ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας να προχωρήσουν σε αποφάσεις για τη ρύθμιση του χρέους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ