Θεσσαλονίκη: 14χρονη χάραξε τα πόδια της και πήρε υπνωτικά παίζοντας "Μπλε Φάλαινα"

Μια 14χρονη μαθήτρια από τη Θεσσαλονίκη είναι το δευ΄τρο θύμα του παιχνιδιού "μπλε φάλαινα" στην Ελλάδα. 

Μία καθηγήτρια στη Θεσσαλονίκη αντιλήφθηκε πως μία μαθήτριά της είχε χαραγμένα νούμερα στα χέρια και τα πόδια της. Σύμφωνα με την καθηγήτρια, η 14χρονη αποκάλυψε ότι συμμετέχει στο παιχνίδι με τη Μπλε Φάλαινα. 
Το περιστατικό κατήγγειλε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο καθηγητής αγγλικών, Διογένης Παπαδόπουλος.

Όπως μάλιστα προέκυψε, η 14χρονη υποστήριξε πως δεν είναι μόνη στο παιχνίδι, άλλα συμμετέχουν άλλοι 15 φίλοι και συμμαθητές τις τελευταίες 20 ημέρες. Η αστυνομία δεν έχει ακόμα ενημερωθεί ακόμα για το συγκεκριμένο περιστατικό. Ωστόσο, πριν λίγες ημέρες, θύμα του ίδιου επικίνδυνου παιχνιδιού φαίνεται να έπεσε 15χρονη μαθήτρια από την Κατερίνη.

Η μαθήτρια φέρεται να πήρε οδηγίες μέσω Facebook από κάποιον που της ζήτησε να χαράξει με ξυράφι τα πόδια της και να πάρει υπνωτικά χάπια. Η κοπέλα αυτοτραυματίστηκε στους μηρούς, πήρε δύο χάπια και κατέληξε στο νοσοκομείο, χωρίς ευτυχώς να διατρέξει κίνδυνο η ζωή της.

Η διαδικτυακή παγίδα ξεκίνησε το 2013 από τη Ρωσία, κι έκτοτε πήρε μεγάλη έκταση. Η λεγόμενη πρόκληση διαρκεί 50 ημέρες. Η δυσκολία των προκλήσεων κλιμακώνεται με κατάληξη την αυτοκτονία του παίκτη.
Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε μιλώντας στο ΡΘ ο Γιώργος Νάκος, ψυχολόγος της διεύθυνσης δίωξης ηλεκτρονικών εγκλημάτων. Συνέστησε μεγάλη προσοχή στους γονείς προκειμένου να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους δεν συνομιλούν στο δίκτυο ούτε δέχονται αιτήματα φιλίας από αγνώστους.
Για παιχνίδι θανάτου μίλησε στο ΡΘ ο αντιστράτηγος της ΕΛΑΣ και ειδικός ερευνητής διαδικτυακών εγκλημάτων Μανώλης Σφακιανάκης. Χτυπάει, όπως τόνισε, παιδιά που δεν είναι ψυχικά υγιή, ενώ οι αυτοκτονίες παγκοσμίως αφορούν κυρίως κορίτσια.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ