Ιδανική συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι - Αρνίσιο μπούτι στον φούρνο με κρούστα μυρωδικών από τον Ανδρέα Παπανδρέου

Το μυστικό της επιτυχίας της συνταγής είναι στο ψήσιμο.

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα

1½ κιλό αρνίσιο μπούτι ξεκοκαλισμένο

3 κουταλιές ελαιόλαδο

200 γραμμάρια ψωμί ξερό τριμμένο ή φρυγανιά

60 γραμμάρια βούτυρο Lurpak λιωμένο

4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι

4 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη

1 κλωνάρι δενδρολίβανο

3 κουταλιές μουστάρδα με θυμάρι και ρίγανη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Αλέξανδρο Παπανδρέου και το alexandrospapandreou.gr για την παραχώρηση της συνταγής

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετείτε το αρνίσιο μπούτι πάνω σε ένα ξύλο κοπής, το αλείφετε με το ελαιόλαδο και το πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί πολύ καλά.

Θωρακίζετε το αρνίσιο μπούτι, καλά από όλες τις πλευρές για να πάρει και ωραίο χρώμα από παντού.

Τοποθετείτε το αρνίσιο μπούτι σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 1 ώρα.

Σε ένα μπολ τοποθετείτε το ξερό ψωμί η την φρυγανιά, το λιωμένο βούτυρο, το θυμάρι, την ρίγανη, το δενδρολίβανο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Όταν το αρνί φτάσει την 1½ ώρα ψησίματος, το αποσύρετε από το φούρνο και το αλείφετε με τις 3 κουταλιές μουστάρδα με ρίγανη και θυμάρι.

Πάνω στην μουστάρδα τοποθετείτε την κρούστα μυρωδικών, πιέζοντας απαλά με το χέρι σας για να σταθεροποιηθεί πάνω στο αρνί.

Ξαναβάζετε το αρνί στον φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά. 

Όταν το αρνίσιο μπούτι είναι έτοιμο, αποσύρετε από τον φούρνο και το αφήνετε να ξεκουραστεί λίγο πριν το κόψετε.

 

Who is who


Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Αποφοίτησε από την Ecole Ferrandi-Paris, απ΄ όπου πήρε δίπλωμα chef και διεύθυνσης ξενοδοχείου και εστιατορίου.

Συνέχισε τις σπουδές για άλλα δύο χρόνια στο Ecole de la Chambre de Commerce et d’ Industrie de Paris, αποκτώντας το δίπλωμα της Ecole Superieure de Cuisine Francaise. Η αγάπη του για τη μαγειρική τον οδήγησε στο Johnson & Wales University στις ΗΠΑ ως καθηγητή γαλλικής κουζίνας τα πρωινά και ως μαθητή για food styling τα απογεύματα.

Έχει δουλέψει σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το The Connaught (Λονδίνο) και το Plaza Athénée (Παρίσι). Τέσσερα χρόνια συνεργάστηκε με την εκπομπή του MEGA "Σαν στο σπίτι σας" ενώ από το Μάιο του 2012 παρουσίαζε, μαζί με τον ηθοποιό, παρουσιαστή και σεναριογράφο, Γιώργο Καπουτζίδη, την εκπομπή «Παρέα στην Κουζίνα». Άλλες δραστηριότητες συμπεριλαμβάνουν αρθρογραφία για την ιστοσελίδα γαστρονόμος online καθώς επίσης και παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ